Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pimms Punch voor een perfecte picknick

Pimms punch is hét zomerdrankje bij ieder zichzelf respecterend Engels feestje buiten. Nu ook zelf te maken, want gelukkig zijn de ingrediënten hiervoor ook gewoon bij de slijter en de supermarkt te krijgen.

0 859

Pimms Punch voor een perfecte picknick – Pimms Punch is een Engelse klassieke drank voor bij iedere (chique) gelegenheid buiten: Wimbledon; Ascot, garden parties, de Chelsea bloemenshow…. Het is een mengsel van Pimms No 1 (Een kruidige citruslikeur op basis van gin), priklimonade, fruit en verse kruiden. Deze variant met ginger ale is buitengewoon populair.

Pimms No 1 kun je gewoon bij de slijter in Nederland krijgen. Ginger ale gewoon bij de supermarkt bij de frisdrankafdeling.

Pimms No. 1 is een kruidige citruslikeur op basis van gin, dat halverwege de 19e eeuw door de eigenaar van een oesterbar in London werd uitgevonden. Hij fabriceerde een mengsel van gin, kruiden en vruchten dat hij verkocht als drankje om de spijsvertering te bevorderen. Na dat succes probeerde hij het opnieuw met een drankje op basis van whiskey. En zo ontstond Pimms No 1, want het andere drankje ging…. Pimms No 2 heten.


Pimms Punch voor een perfecte picknick

Voor ongeveer 1 liter Pimms punch:

  • 250 ml. Pimms no. 1
  • +/- 750 ml. ginger ale
  • 1 komkommer
  • 1 (liefst biologische) sinaasappel
  • +/- 125 gr. kleine aardbeitjes
  • een paar takjes munt

Je wilt deze punch zo koud mogelijk serveren. Zet daarom zowel de Pimms no. 1 als de ginger ale op tijd in de ijskast.

Snijd van de komkommer enkele mooie dunne lange slierten. Dat gaat heel makkelijk met de kaasschaaf. Rijg iedere sliert komkommer aan een satéprikker, tot je een mooi golvend lint hebt . Was de sinaasappel en snijd kop en kontje er af. Snijd nu (met schilletje) in 8 partjes die je weer halveert of in drieën snijdt. Was de aardbeitjes en verwijder de kroontjes.  Doe de aardbeitjes, stukjes sinaasappel en komkommer in een zakje en leg dat in de vriezer. Zo zul je straks extra lang kunnen genieten van een koude punch.

Was de munt en dep de muntblaadjes droog.

Doe vlak voor het serveren alle ingrediënten bij elkaar in een grote kan en verdeel de Pimms Punch over longdrink glazen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer