Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pittige abrikozensaus

Voor circa 4 dl. saus (8 porties)

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 2 dl. tomatenketchup
  • 4 el. abrikozenjam
  • 1dl. rode wijnazijn
  • 1 el Worcestershire sauce
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • 1 el. fijne mosterd
  • 4 druppels Tabasco
  • zout, peper

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.

Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook gedurende 1 minuut aan.

Voeg de overige ingrediënten toe en laat de saus, afgedekt, 10 minuten zachijes koken.

Lekker bij alle geroosterde vleessoorten (vooral bij sparerib).

Bereidingstijd ca. 15 minuten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. ivonne zegt

    hallo,
    wil deze sauce graag maken,maar wat bedoel je met el?
    een echte el of een eetlepel?
    ik wacht het antwoord af,bedankt alvast.
    met vriendelijke groet, ivonne

    1. Lekker Tafelen (Tijmen) zegt

      Het gaat hier over een eetlepel Ivonne

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.