Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pittige goed gevulde Mexicaanse ovenschotel

4 38.479

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

  • 500 gram HOH of rundergehakt
  • 2 uien, fijn
  • 3 teentjes knoflook, fijn
  • 2 verse tomaten, fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 blik (of pot) bruine bonen
  • 1 blikje mais
  • Klein potje olijven
  • olijfolie
  • 1 t chilipoeder
  • ½ t komijn
  • 1 ½ t paprikapoeder mild
  • ½ groene peper zonder zaad, fijn
  • Zwarte peper uit de molen
  • Zeezout (indien nodig naar smaak)
  • 1 el citroensap
  • ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig
  • Verse peterselie (gesnipperd)
  • 1 dl Koksroom of zure room
  • Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

Neem een hapjespan, doe er wat olijfolie in en bak op hoog vuur de uien en de knoflook glazig en het gehakt rul. Voeg peper, zout, komijn en paprikapoeder toe totdat het geheel op smaak is. Voeg nu de bonen en de mais en groene pepersnippers toe en roer door elkaar. Voeg tomaten, olijven en paprikablokjes toe en bak totdat ze zacht zijn. Breng nu op smaak met de salsa en chilipoeder zo pittig als men zelf wil. Doe er tenslotte nog wat zout door indien nodig (even proeven) en de zure- of koksroom. Doe dan alles in een ovenschaal en bedek met kaas. Bak nu af in de oven op 180 graden totdat de kaas goudbruin en gesmolten is. Als het bubbelt is het klaar. Garneer af met wat verse peterselie. Men heeft nu een heerlijke, pittige, Mexicaanse schotel. Smullen maar!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. hennie zegt

    voor hoeveel personen is deze mexiaanseovenschotel

    1. Lekker Tafelen zegt

      Voor 4 tot 6 personen Hennie

    2. Anouk zegt

      Hi,
      Hoeveel maïs moet er in dit recept? Er zijn blikjes maïs van 150, 200 en 300 gram. Voor de bonen eigenlijk dezelfde vraag, moet er een grote of kleine (hak)pot in?

      1. Redactie zegt

        Een grote pot bonen en een blikje mais van 200 gram Anouk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer