Met kant en klaar tortilla’s uit de supermarkt kun je heerlijke dingen maken. Probeer deze Mexicaanse quesedilla’s met kip eens. Lekker en niet eens zo ingewikkeld om te maken. Hiermee oogst je gegarandeerd succes. Serveer er een tomaten/komkommersalade bij.
- 1 pak maistortilla’s (8 stuks)
- 4 kipfilets
- blikje ananasstukjes
- 1 avocado
- handje cashewnoten
- rode paprika
- blikje tomatenpuree
- klein bekertje creme fraiche
- zout
- chilipeper
- teentje knoflook
- 1 kleine ui
- zak geraspte kaas (jong belegen)
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel de teen knoflook en pers hem in de knoflookpers. Pel en snipper de ui in kleine blokjes. Snijd de paprika ook in kleine blokjes. Halveer de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verwarm een koekenpan of wok met wat olijfolie. Voeg de ui en de knoflook toe en bak heel even. Voeg de kipblokjes toe en bak tot ze net gaar zijn. Voeg de ananasstukjes, de paprika en de avocado toe. Doe het bekertje creme fraiche erbij samen met drie á vier eetlepels tomatenpuree en roer even door. Voeg zout en chilipeper naar smaak toe. Roer op het laatst het handje cashewnoten er door en de helft van de geraspte kaas.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar vier maistortilla’s op. Beleg de tortilla’s met het kipmengsel maar laat een klein beetje van het mengsel over in de pan. Leg de vier laatste tortilla’s boven op de andere. Bevochtig de bovenste tortilla met wat water en smeer daarna heel dun wat van het kipmengsel er bovenop. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet het geheel nog 10 minuten in de oven. Buen provecho!