Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham

Een pizza Bianca is een eenvoudige pizza zonder tomatensaus, met heerlijke, pure smaken! Dit recept is snel en makkelijk, je hebt alleen wat geduld nodig zodat het deeg kan rijzen. Dus een diepvriespizza vol met kunstmatige toevoegingen in de oven schuiven is echt geen optie meer. Wist je dat je van de E-nummers in diepvriespizza’s onder andere astma klachten kunt krijgen en darmstoornissen kunt ontwikkelen?

Ga dus voor een zelfgemaakte pizza met de beste, pure ingrediënten! De kerstomaatjes in dit recepten zorgen voor veel vitaminen en anti-oxidanten. Ook de basilicum is heel gezond, het versterkt ons immuunsysteem. De pijnboompitten geven niet alleen een lekkere bite maar zijn ook een goede bron van essentiele vetzuren die je hersenen, hart en botten beschermen. Zo is deze heerlijke pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham een verstandigere keuze!

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham

voor 1 pizza

  • 200 gram bloem
  • half zakje droge gist
  • 150 gram geitenkaas
  • 80 gram rauwe ham
  • handje pijnboompitten
  • 125 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • balsamicocrème *
  • handje verse basilicum
  • zeezout
  • olijfolie

Meng in een kom de bloem met een snufje zeezout. Voeg de gist, 2 eetlepels olijfolie en 100 ml. lauwwarm water toe. Kneed het in 5 tot 10 minuten tot een soepel deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek z’n 45 minuten rijzen.

Klop de lucht uit het deeg en rol het op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een cirkel van ongeveer 5mm dik. Laat ongeveer 10 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verbrokkel de geitenkaas, verdeel over de pizza en druppel er 1 eetlepel olijfolie overheen. Bak de pizza voor 6 tot 8 minuten in de oven.

Haal de pizza uit de oven en verdeel de ham, kerstomaatje en pijnboompitten er over. Bestrooi met de verse blaadjes basilicum en besprenkel met de balsamicocrème.

* Balsamicocrème, is een balsamico (azijn) die is ingekookt tot een stroperige vloeistof. flesjes met balsamicocrème (crema di balsamico) zijn verkrijgbaar in de (betere) speciaalzaken. Je kunt ook zelf een beetje balsamico inkoken tot een crème.

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham

 

Smakelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.