Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pizza Calzone met groenten; Gezond en lekker eten!

Pizza maken is één, maar een pizza calzone met groenten maken is iets anders. Wij delen het recept van een huisgemaakte pizza calzone met groenten. Dit is pizza met een hoofdletter “P”. Dat de pizza calzone met groenten een gezonde pizza is hoeven we je vast niet te vertellen, maar hij is ook nog eens superlekker.

0 1.160

Pizza Calzone met groenten – Al neuzend op het net leer ik dat bij veel kinderen de drie P’s erg in trek zijn, soms lees ik zelfs de vier P’s. Geen flauw idee heb ik wat die drie P’s nou inhouden dus neus ik nog even verder en leer dat het hier gaat om Patat, Pannenkoek en Pizza (de 4e zou staan voor Pasta). Uiteraard reflecteer ik deze gedachte gelijk op mijn eigen kinderen en kom tot de conclusie dat dit voor mijn kinderen niet helemaal opgaat. Tuurlijk wat patatjes op zijn tijd vinden ze best lekker, maar juichen als ik zeg we eten patat is er niet bij en hetzelfde geldt eigenlijk voor die ene P van pannenkoek. Maar dan die ene laatste P, ja die wordt hier met veel gejuich ontvangen, de P van Pizza.

Deze keer kies ik er voor om niet de traditionele ronde pizza te bereiden maar ga ik voor een gevulde pizza, of te wel de calzone. De pizza calzone met groenten, kaas en parmaham is een blijver!

Pizza Calzone met groenten

Pizza Calzone met groentenIk gebruik dit recept voor het pizzadeeg en deze voor de tomatensaus, en met onderstaande ingrediënten heb je voldoende voor 2 goedgevulde calzone pizza’s.

  • 6 el tomatensaus
  • 100 gram geraspte Emmentaler
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 el oregano
  • 6 kastanje champignons
  • 100 gram broccoliroosjes
  • 10 groene olijven
  • 6 plakken parmaham

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Snijd de paprika in reepjes, de ui in ringen en de champignons in schijfjes. Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4 minuten. Snijd de olijven in plakjes.

Pizza Calzone met groentenRol nu één bol van het pizzadeeg uit tot ongeveer 15 á 20 centimeter. Leg het pizzadeeg nu alvast op een bakpapier. Als deze straks gevuld is, is het moeilijker hem nog te tillen of te verplaatsen. Strijk de tomatensaus over de bodem maar zorg dat je 1 cm van de rand vrij laat, dit is straks de plakrand. Leg nu op één helft de plakken parmaham en verdeel hierover de verschillende ingrediënten. Neem de ene helft en “klap” deze over de gevulde kant van de pizza. Je kunt de rand iets besmeren met een los geklopt ei om hem iets beter te laten plakken.

Druk met je vingers beide kanten stevig op elkaar en vouw de rand dan een centimeter naar binnen.

Plaats de pizza calzone met groenten met bakpapier op een bakplaat en schuif deze onderin de voorverwarmde oven en bak af in 10 minuten.

Tafel lekker !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer