Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pizza Calzone met shoarma

De Pizza Calzone met shoarma is er één voor echte vleesjunks. Dit eet je op zaterdagavond, maar het stukje dat overblijft haal je ‘s avonds uit de ijskast als je trek heb terwijl je een biertje drinkt. Pizza Calzone met shoarma lijkt op het broodje shoarma, maar is toch anders en heerlijk kruidig van smaak.

0 3.482

Pizza Calzone met shoarma – Een calzone pizza is een dubbel gevouwen pizza. Benieuwd of de vorm en manier van bakken de naam calzone zouden verklaren ging ik op zoek naar de letterlijke vertaling van calzone. Na wat navraag en een beetje speuren op het net kom ik uit op “broekspijp” of “sok” als letterlijke vertaling. Nee, voor mij niet een echt duidelijke verklaring, ik houd het dus maar gewoon bij een dubbel gevouwen pizza, dat is uiteindelijk wat het is.

Een calzone wordt hetzelfde bereid als een traditionele pizza met het verschil dat een calzone dubbel wordt geklapt en na het bakken dus niet rond is, maar maanvormig, en de vulling er niet op ligt, maar erin zit.  En daarmee zijn de belangrijkste verschillen tussen een traditionele pizza en een calzone ook wel genoemd.


Pizza Calzone met shoarma

Pizza calzone met shoarmaIk gebruik dit recept voor het pizzadeeg en deze voor de tomatensaus, en met onderstaande ingrediënten heb je voldoende voor 2 goedgevulde calzone pizza’s.

  • 3 el tomatensaus
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram shoarmavlees
  • 1 bol mozzarella *

* gebruik liever geen buffelmozzarella, deze bevat vrij veel vocht en maakt je calzone erg nat.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bak in een koekenpan het vlees gaar, voeg op het laatst even de paprika, ui en geperste knoflook toe en bak 5 minuutjes mee.
Schep het geheel in een vergiet zodat eventueel overtollig vocht weg kan, anders loop je het risico dat je een erg natte pizzabodem krijgt.

Rol nu één bol van het pizzadeeg uit tot ongeveer 15 á 20 centimeter, leg de pizza nu alvast op een bakpapier, als deze straks gevuld is, is het moeilijker hem nog te tillen of te verplaatsen. Strijk de tomatensaus over de bodem maar zorg dat je 1 cm van de rand vrij laat, dit is straks de plakrand. Verdeel nu op één helft de ingredienten uit de vergiet en verdeel daarover stukjes mozzarella. Neem de ene helft en “klap” deze over de gevulde kant van de pizza.

Druk met je vingers beide kanten stevig op elkaar en vouw de rand dan een centimeter naar binnen.

Plaats de pizza calzone met shoarma met bakpapier op een bakplaat en schuif deze onderin de voorverwarmde oven en bak af in 10 minuten.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer