• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pizza

Pizza met wilde spinazie en haloumi

door Redactie
in Pizza, Recepten
0
2
Hippe pizza met wilde spinazie en haloumi

Pizza met wilde spinazie en haloumi

Pizza met wilde spinazie en haloumiCreatief met groenten is helemaal hip. Kijk maar eens bij de kookboekenafdeling in de boekhandel. Jamie Oliver heeft zijn plek moeten afstaan aan Yotam Ottolenghi, de Engels-Israëlische topkok die tovert met groenten. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer deze pizza eens. Nee, niet van Ottolenghi, maar van Lekker Tafelen! Volledig anders dan je traditionele pizza’s met tomatensaus en mozzarella.  De wilde spinazie heeft meer smaak dan gewone bladspinazie en heeft als bijkomend voordeel dat er meer van over blijft: hij slinkt niet zo erg als gewone spinazie. Gewokt met knoflook kijgt hij karakter, afgeblust met een beetje balsamicoazijn krijgt hij een zuur en een zoet accent en de haloumi geeft hem een zout-boost.  Als je er aan kunt komen: probeer eens aan wilde knoflook te komen. De Griekse, Turkse of Marokkaanse supermarkt verkoopt zakjes met gedroogde plakjes wilde knoflook. Even met een eetlepel kokend water overgieten, kwartiertje laten staan en het is klaar voor gebruik. Haloumi is een zout kaasje uit Cyprus, dat verpakt is in plastic en lang houdbaar. Het is te koop bij de meeste kaasboeren. Kun je geen haloumi vinden? Gebruik dan gerust mozzarella, met misschien nog een paar plakjes Parmezaanse kaas voor wat extra pit.

Nodig voor 4 personen:

Pizza met wilde spinazie en haloumi- detailVoor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 zakje gist
  • 1 tl suiker
  • 3 el olijfolie
  • 3 el yoghurt

Voor de vulling:

  • +/- 75 ml crème fraîche
  • +/- 750 gram wilde spinazie
  • 2 teentjes knoflook of een el gedroogde wilde knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 à 2 rode uien
  • 1 pak haloumi (of 1 bolletje mozzarella en nog +/- 50 gram Parmezaanse kaas)
  • peper

Maak eerst het deeg. Hiervoor doe je de suiker in een glaasje, je roert er ongeveer 100 ml. handwarm water door en het halve zakje gist.  Laat even staan.

Doe de bloem in een mengkom met het zout, de olijfolie en de yoghurt. Roer even door. Giet er dan het gistmengsel door en kneed tot een soepel deegje. Is het té droog, voeg er dan nog wat water aan toe. Laat het deeg minstens een uurtje rijzen in de mengkom, met een doek erover op een warme plaats. Zelf zet ik het meestal tegen of op de verwarming.

Ondertussen ga je aan de slag met de wilde spinazie. Het meeste werk is het goed schoonmaken! Was de bladen in ruim water en herhaal dit misschien een paar keer totdat alle klei en zand is verdwenen. Snijd of scheur de harde stengels eraf en snijd of scheur ook de grote bladen in kleinere stukjes.

Als je wilde knoflook hebt gevonden, overgiet die dan met 1 à 2 eetlepels kokend water en laat de plakjes zacht worden. Hak de plakjes na 15 minuten fijn. Anders gebruik je gewone knoflook, pel dan 2 teentjes.

Doe een el. olijfolie in een grote pan en zet die op een redelijk hoog vuur. Roerbak de spinaziebladeren even om, voeg de wilde fijngehakte knoflook toe of pers de teentjes gewone knoflook erboven uit en blus af met de balsamicoazijn. Zet het vuur uit en schep de spinazie op een grote snijplank. Hak het spinaziemengsel fijn met een koksmes.

Ondertussen kun je ook al vast de rode ui in ringen snijden en de haloumi in plakjes. (Of de mozarella in plakjes en de Parmezaanse kaas met de kaasschaaf in dunne plakjes)

Nadat het deeg is gerezen, verwarm je de oven voor op 220 graden. Dan rol je het deeg uit tot een dunne lap over het hele bakblik. Leg een vel bakpapier in het bakblik en leg het deeg daarop.

Smeer er een dun laagje crème fraîche op en dan het spinaziemengsel. Drapeer de plakjes kaas erop en dan de ringen ui. Nog even een beetje peper naar smaak erover en ongeveer 10 minuten in de oven moet genoeg zijn. Check voor de zekerheid na 8 minuten – misschien moet hij in jouw oven overigens nog wat langer.  Haal uit de oven en eet meteen op!

Tags: seizoenVegetarisch
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta
Bijgerecht

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Salade van lollo rosso en lollo bionda
Salade

Salade van lollo rosso en lollo bionda

Reacties 2

  1. Hein says:
    1 maand geleden

    Wilde spinazie, wilde knoflook en Haloumi. Zalig zeg! Dit ga ik proberen want ik kook al jaren met Haloumi, echter nooit op een pizza.
    Ik ruik/proef de hand van Elise hier?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 maand geleden

      Smaak! ? Nee, deze pizza is niet van de hand van Elise, maar dat had zomaar gekund, ja.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen