Pizza Margherita – Het recept van de pizza Margherita is al heel oud. De pizza werd in 1889 vernoemd naar de Italiaanse koningin Margaretha. Zij bezocht toen de stad Napels en wilde daar graag een Napolitaanse specialiteit proeven. Raffaele Esposito van een van de lokale pizzeria’s bakte voor haar een pizza met tomaat, mozzarella en basilicum. De koningin was erg gecharmeerd van de pizza, en de pizzabakker besloot de pizza naar haar te vernoemen. De koningin blij, en wij blij, want de pizza Margherita is een van de populairste soorten. Zeker onder kinderen, die de lekkere, eenvoudige smaak van die pizza waarderen. En die pizza, die bak je natuurlijk wel zelf. Want wat Raffaele kon, dat kun jij ook! En weet je wat zo leuk is? De pizza is een ook prima basis voor een anders belegde pizza.
Tomatensaus en pizzadeeg voor de pizza Margherita, dat maak je ook zelf!
Zelf een verse pizza Margherita maken, dat doe je vanaf de basis. Dat lijkt heel veel werk, maar dat valt best mee. Het zelf maken van een pizzadeeg is niet moeilijk en kost niet veel tijd. Het rijzen van het deeg voor de pizza Margherita kost wat tijd, maar in die tijd kun jij andere dingen doen. En ook de tomatensaus die je als basissaus gebruikt, is in een mum van tijd gemaakt. Je kunt de saus van tevoren maken of als het pizzadeeg staat te rijzen. Als het deeg en de hoeveelheid saus teveel is voor het aantal pizza’s dat je wilt maken, kun je het allebei heel makkelijk invriezen en je kunt die basissaus ook gebruiken als basis pastasaus. Dan eet je de volgende dag pasta met een lekkere tomatensaus, waar je nog wat ingrediënten aan toevoegt, of je bent een andere keer heel snel klaar als je pizza’s bakt.
Pizza Margherita
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 recept voor pizzadeeg (zie tekst)
- tomatensaus (zie tekst)
- 2 bolletjes mozzarella
- wat basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een pizza Margherita:
Verwarm de oven voor op de hoogste stand, met onder- en bovenwarmte.
Bekleed een bakplaat, of meerdere, afhankelijk van het formaat van je oven en hoeveel pizza Margherita je wilt bakken, met bakpapier.
Verdeel het pizzadeeg in vier porties en rol ze uit tot ronde pizzabodems. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
Bestrijk de pizzabodems met een dun laagje tomatensaus.
Verdeel wat mozzarella over de pizza Margherita. Je kunt gewoon met je vingers stukjes van het bolletje kaas afplukken.
Bak de pizza 10 à 12 minuten in de hete oven. Strooi er wat basilicum overheen, snijd in punten en serveer direct.
Tafel lekker !!