Pizza met gerookte zalm – Er worden dagelijks talloze pizza’s verkocht. Gemak staat dan vaak centraal. Vriezers vol pizza, koelingen met kant-en-klaar pizza’s en pizzascooters met vers gemaakte pizza’s, het is er allemaal. Pizza is booming business! Over de prijs en de kwaliteit van dit alles gaan we het even niet hebben. Maar wel over het plezier van het zelf maken van pizza.
Vispizza; waarom alleen met tonijn?
Als je uit al die gemakkelijke oplossing een pizza met vis moet kiezen kom je wel de tonijn pizza tegen, maar andere vissoorten zie je nauwelijks op een pizza. Het plezier van dit recept begint dus al bij het feit dat je straks een pizza met gerookte zalm op tafel zet. Zo’n pizza die niemand anders heeft. Leg een paar van deze pizza’s op tafel, zet er wat groentegerechtjes of salades bij, schenk wijn in en deze avond kan niet meer stuk.
Waarom zou je het zelf doen?
Pizzadeeg maken, waarom zou je het zelf doen? Er zijn rollen kant-en-klaar deeg, er is pizzadeeg, er is van alles. Waarom zou je zelf gaan knoeien? Eigenlijk is er maar één antwoord. Gewoon omdat het leuk is. Maar we kunnen nog wel een stapje verder gaan. Koken en eten zorgen voor verbinding. Samen een pizzadeeg maken is feest. Met je partner of met je kinderen de keuken in en lekker knoeien en samen afwachten of die pizzabodem van vandaag echt wel zo lekker krokant wordt. En dan is er ook nog de trots dat je straks je eigen pizza op tafel zet.
Niets gemaakt door een ander, maar helemaal van jou.
Iedereen wordt blij van pizza met gerookte zalm
Kunnen koken betekend blije gezichten aan tafel. En wees eerlijk, daar tekent iedereen toch voor. Deze pizza met gerookte zalm levert die blije gezichten. Naast de originaliteit van de topping van zalm en geitenkaas zit er ook een beetje honing in het deeg. Het geheime ingrediënt om het deeg iets zoets mee te geven. Bedenk de combi van geitenkaas en honing. Je krijgt al trek bij de gedachte. De combinatie van het enigszins zoete deeg met de hartige topping maakt dit echt feest. Stroop die mouwen op, leg die verse ingrediënten op je werkbank en ga aan de slag. Vanavond eet je pizza met gerookte zalm. Maak er een salade bij, schenk een lekkere wijn in en als je gegeten hebt zet je even in het reactieformulier hoe leuk je het gehad hebt. Deal?
Pizza met gerookte zalm wordt lekkerder met een lepeltje honing in het deeg
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Pizza met gerookte zalm en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 240 ml handwarm water
- 25 ml honing
- 10 gram gedroogd gist
- 400 gram (patent) bloem
- 1 tl zout
- 50 ml olijfolie
- 3 el tomatensaus
- 8 snoeptomaten
- 150 gram geitenkaas
- 2 el olijfolie
- 300 gram gerookte zalm
- handvol rucola
- 15 gram peterselie
- 65 gram pijnboompitten
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Pizza met gerookte zalm bereiden:
Doe in een kommetje het water en de honing. Doe hier de gist bij en laat 5 minuten staan. Meng de bloem met het zout en maak hiervan een berg op je werkblad. Maak in het midden van deze berg een kuil en schenk hierin de olijfolie en het gistwater.
Voeg nu steeds een beetje van de bloem bij het water net zolang tot het allemaal vermengd is. Kneed nu even door, let op het is een plakkerig deeg zorg dat je je handen ingevet houdt of gebruik een deegschraper.
Doe het deeg in een licht ingevette kom. Dek af met een stukje huishoudfolie, die je ook lichtjes hebt ingevet en laat het deeg nu minimaal een uur rijzen.
Terwijl het deeg staat te rijzen maak je alvast de saus. Doe de pijnboompitten in een koekenpan en rooster ze ongeveer 5 minuten. Snijd de peterselie en de geroosterde pijnboompitten fijn. Doe in een kom en schenk er net zoveel olijfolie bij (ik gebruikte 1 eetlepel) tot je een dikke saus hebt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het gerezen deeg uit de kom en druk op een met bakpapier beklede bakplaat het deeg in de vorm van een pizza. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de tomatensaus. Verkruimel hierboven de geitenkaas zodat ook deze evenredig verdeeld is over de pizza. Bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie en sprenkel een beetje olijfolie over de gehele pizza. Plaats de pizza in de oven en bak hem in ongeveer 15 minuten gaar.
Neem de pizza uit de oven en verdeel de zalm over de pizza, vervolgens de rucola en als laatste verdeel je de peterseliesaus over de pizza met gerookte zalm en geitenkaas.
Tafel lekker !!