Pizza Verdure Grigliate – Eet je liever geen vlees, of heb je zin in pizza, maar wil je wel groente eten? Ga dan eens voor een Pizza Verdure Grigliate. Een heerlijke pizza vol groenten, die je van tevoren even grilt in de grillpan. Die groenten leg je op een heerlijke tomatensaus en wat mozzarella, en je hebt een fantastische, vegetarische pizza, die ook nog een beetje gezond is. Nog nooit zelf pizza’s gebakken? Eens moet de eerste keer zijn, en jij kunt het zeker ook. Er is niets moeilijks aan het bakken van een pizza. En je maakt hem helemaal zelf. Ook de saus en de bodem. Je gaat hiermee zeker indruk maken op je tafelgenoten!
Pizzadeeg en tomatensaus voor de Pizza Verdure Grigliate
Zelf pizza’s maken doe je natuurlijk vanaf de basis. Het maken van pizzadeeg is niet moeilijk en kost niet zoveel tijd. Het rijzen kost wat tijd, maar in die tijd kun jij wat anders doen. En ook de tomatensaus voor de Pizza Verdure Grigliate is heel snel gemaakt. Je kunt dit van tevoren maken of als het pizzadeeg staat te rijzen. Als het teveel is voor je pizza kun je het invriezen en je kunt de basissaus ook gebruiken als basis pastasaus. Als je ook nog wat gegrilde groenten over hebt en je voegt die aan de saus toe, dan kun je de volgende dag een heerlijke pasta met gegrilde groenten in tomatensaus eten. Zo sla je twee vliegen in een klap.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Pizza Verdure Grigliate
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 recept voor pizzadeeg (zie tekst)
- tomatensaus (zie tekst)
- 1 grote bol mozzarella
- 20 plakjes courgette, gegrild
- 20 plakjes aubergine, gegrild
- 20 stukjes paprika, gegrild
- artisjokken op olie, potje
- oregano
- een paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Pizza Verdure Grigliate:
Zorg dat je alle groente gegrild hebt klaarstaan.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand, met onder- en bovenwarmte.
Bekleed een bakplaat, of meerdere, afhankelijk van het formaat van je oven en hoeveel pizza’s je wilt bakken met bakpapier.
Verdeel het pizzadeeg voor de Pizza Verdure Grigliate in vier porties en rol ze uit tot ronde pizzabodems. Probeer ze zo dun mogelijk uit te rollen. Leg de pizzabodems op de bakplaat.
Bestrijk de pizzabodems met een dun laagje tomatensaus.
Verdeel wat mozzarella, dat je gewoon met je vingers van het bolletje kaas aftrekt, over de tomatensaus.
Verdeel de gegrilde groenten over de pizza.
Bestrooi de gegrilde groenten met wat oregano.
Bak de Pizza Verdure Grigliate 10 à 12 minuten in de hete oven. Strooi er wat blaadjes verse basilicum op, snijd in punten en serveer direct.
Tafel lekker !!