Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pizzarolletjes

Bitterballen, blokjes kaas en borrelnootjes, dat is staat op de gemiddelde borreltafel. Herken je dat? Wees dan origineel met deze pizzarolletjes. Het is echt heerlijk om de zelfgemaakte pizzarolletjes op tafel te zetten. Je gasten zullen dit waarderen en de schaal pizzarolletjes is in een mum van tijd helemaal leeg.

0 986

Pizzarolletjes; feestelijke pizzahapjes  Bij een feestjes doen pizza’s het altijd goed. Maar pizzapunten nemen veel plaats in op een tafel en koelen bovendien snel af. Door er een rolletje van te maken, is de pizza makkelijk te eten, koelt de vulling ook niet zo snel af en ziet het er nog leuk uit bovendien!

Voor nog extra smaak kan je deze pizzarolletjes serveren met een lekkere saus. Gaan we wedden dat je er tekort gaat hebben als je deze op tafel tovert?

Let op! Voor het beste resultaat gebruik je bloem ‘tipo 00’. Als je wilt weten waarom en wat het betekent, lees dan hier ons kookschool artikel over bloem en meel. Met bloem lukt het ook, maar met ‘tipo 00’ worden je pizzarolletjes nog lekkerder.


Pizzarolletjes

Voor het pizzadeeg:

  • 200 gr bloem ( liefst tipo 00)
  • 110 ml koud water
  • 8 gr verse gist (of ½ zakje gedroogde gist)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 ons chorizo in plakken
  • 1 el. Italiaanse kruiden
  • een paar bosuitjes
  • 1 ons geraspte kaas
  • 1 pak passata/gezeefde tomatensaus

Strooi de bloem in een bergje op het aanrecht of de keukentafel. Los de gist op in het water en meng goed. Maak een kuiltje, giet voorzichtig het gistmengsel toe en begin met kneden. Voeg nog zout en olijfolie toe en kneed het deeg goed, totdat het elastisch is. Verpak het deeg in folie en  laat het 1 uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg na de rusttijd op een bebloemde tafel uit tot een dunne rechthoek. Dat gaat het makkelijkste met een deegroller.

Besmeer het pizzadeeg de met passata (misschien niet allemaal gebruiken!) en beleggen met de fijngesneden chorizo. Bestrooi de pizza met gemalen kaas en Italiaanse kruiden. Snijd de bosuitjes fijn en strooi uit over de pizza.

De rol voorzichtig oprollen en de pizzarolletjes nog even laten opstijven in de vriezer( max 1 uurtje).

Verwarm de oven voor op 210 °. Snijd de rol nu in schijfjes van max 2 cm en plaats ze op een ovenplaat met bakpapier. Bak de pizzarolletjes ongeveer 10 à 13 min, afhankelijk van de dikte van de schijven.

Serveer de pizzarolletjes warm, eventueel nog met een lekker sausje.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer