Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas

Sharing is hip. Deze bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel leent zich prima om te sharen. Eén taart, twee toppings. Delen maar!

0 1.153

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas – Met plaattaart kun je zoveel kanten op, je kunt kiezen van welk soort deeg je de taart maakt, hoeveel en welke groenten je gebruikt, of je een zoete of hartige plaattaart wil, vegetarisch of niet en ga zo maar door. Ik koos in dit recept voor een hartige plaattaart op basis van bladerdeeg. Omdat ik voor ieder in het gezin keuze wilde laten gebruikte ik op één helft een basis van tomatenpesto en op de andere helft verdunde tomatenpuree. Zo varieerde ik ook met toppings tussen zoete aardappel en oranje paprika. En het lekkerste van alles: spekjes en geitenkaasblokjes voor extra smaak!


Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas

Voor een bakplaat:

  • 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries (maar je kunt ook gerust vers bladerdeeg of hartige taartdeeg gebruiken)
  • 3 zoete aardappels
  • 5 oranje snackpaprika’s (of een grote paprika in de kleur naar jouw wens)
  • 500 gram trostomaten
  • een blikje tomatenpuree
  • peper, zout
  • 2 eetlepels water
  • 50 gram tomatenpesto
  • 2 takjes basilicum
  • 1 pakje spekblokjes
  • 1 emmertje (100 gram) Goats cheese crumbles garlic (of een andere smaak die je lekker vindt)
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid daar de plakjes bladerdeeg over. Zorg dat de randen iets over elkaar heen lopen en druk deze aan, zodat geen saus onder het deeg terecht kan komen. Bestrijk een helft van de plaattaart met tomatenpesto. Meng de tomatenpuree met het water, wat peper en zout, meng goed en bestrijk hier de andere helft van het deeg mee. Schil nu de zoete aardappels en snijd ze in plakken. Verwijder de pitjes uit de paprika’s en snijd in ringen of blokjes. Snijd de kroon uit de tomaten en snijd hier partjes van. Beleg de plaattaart met de groenten, door elkaar of verdeeld, je bepaalt zelf de indeling! Pluk de blaadjes basilicum en verdeel deze over de plaattaart, bestrooi op het laatst met geitenkaasblokjes en kort aangebakken spekblokjes (of -reepjes). Sprenkel wat olijfolie over de plaattaart (tegen uitdroging van de basilicum) en bak in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

 

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More