- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas – Met plaattaart kun je zoveel kanten op, je kunt kiezen van welk soort deeg je de taart maakt, hoeveel en welke groenten je gebruikt, of je een zoete of hartige plaattaart wil, vegetarisch of niet en ga zo maar door. Ik koos in dit recept voor een hartige plaattaart op basis van bladerdeeg. Omdat ik voor ieder in het gezin keuze wilde laten gebruikte ik op één helft een basis van tomatenpesto en op de andere helft verdunde tomatenpuree. Zo varieerde ik ook met toppings tussen zoete aardappel en oranje paprika. En het lekkerste van alles: spekjes en geitenkaasblokjes voor extra smaak!


Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas

Voor een bakplaat:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid daar de plakjes bladerdeeg over. Zorg dat de randen iets over elkaar heen lopen en druk deze aan, zodat geen saus onder het deeg terecht kan komen. Bestrijk een helft van de plaattaart met tomatenpesto. Meng de tomatenpuree met het water, wat peper en zout, meng goed en bestrijk hier de andere helft van het deeg mee. Schil nu de zoete aardappels en snijd ze in plakken. Verwijder de pitjes uit de paprika’s en snijd in ringen of blokjes. Snijd de kroon uit de tomaten en snijd hier partjes van. Beleg de plaattaart met de groenten, door elkaar of verdeeld, je bepaalt zelf de indeling! Pluk de blaadjes basilicum en verdeel deze over de plaattaart, bestrooi op het laatst met geitenkaasblokjes en kort aangebakken spekblokjes (of -reepjes). Sprenkel wat olijfolie over de plaattaart (tegen uitdroging van de basilicum) en bak in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

 

Tafel lekker!