• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Plat brood van durum-bloem met sesamzaadjes

door Redactie
in Bijgerecht, Brood, Recepten
0
2
Plat brood van durum-bloem met sesamzaadjes

Plat brood van durum-bloem met sesamzaadjes – Echt een bijzonder lekker, luchtig brood en heel makkelijk te maken. De smaak is verrassend anders door het gebruik van durum-bloem. Dit recept is zeker een blijvertje! Snij of breek het brood in kleine stukken en zet het in combinatie met allerlei soorten kaas, vlees, vis, enz. op tafel. En iedereen kan zelf kiezen. Smikkelen maar…..

Ingrediënten:

  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 2 theelepel gedroogde gist
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel (bakkers)zout
  • 500 gram durum-bloem (of 250 gr tarwebloem + 250 gr durum-bloem)

*bestrijken met een mengsel van geklopt ei + wat melk

*bestrooien met sesam- of nigella-zaadjes

*bakplaat bekleed met bakpapier of een grote, platte, stenen, terra cotta schotel (Ikea € 1,99)

*oud, metalen, bakblik voor onderin de oven met klein beetje kokend water erin (damp)

Meel, suiker, zout en gist goed door elkaar roeren. Dan water en olijfolie er door mengen. Ca. 7 tot 10 min. in de kneedmachine (Kenwood) kneden totdat een een soepel en elastisch deeg is ontstaan.

Deeg in een licht, ingevette kom doen en afdekken met een wegwerp douchemutsje of een vochtige theedoek.

Op kamertemperatuur 30 min. laten rijzen totdat het volume verdubbeld is. (indien het te koud in huis is, eventueel in een lauwe oven, niet te warm!!, max. 35 graden)

Deeg uit de kom halen, zachtjes en goed doorkneden, zodat de luchtbelletjes zich door het deeg verspreiden. Het deeg in 2 porties verdelen en er platte broden van vormen. Op bakpapier leggen, bestrijken met het eimengsel en betrooien met zaadjes. Het deeg afgedekt nog ca. 50 min laten narijzen op kamertemperatuur.

Ondertussen de oven, incl. terra cotta schotel als je die hebt, voorverwarmen op 230 graden. Vlak voor je het brood in de oven schuift, onderin een oud, metalen bakblik met een beetje heet water erin plaatsen of met een plantenspuit voorzichtig de binnenkant van de oven bevochtigen. (Waterdamp zorgt er voor dat het deeg goed kan rijzen, zonder te scheuren.)

De broden een voor een bakken, in het midden van de oven, totdat de bovenzijde goudbruin is, ik denk ongeveer 30 min. Laten afkoelen op een rooster en smullen maar!

TIP: Denk je na het lezen van dit recept, dat gaat mij nooit lukken, kijk dan even naar ondertaand filmpje. Het is een makkie!!:

(Mijn deeg was iets minder slap en het recept is misschien niet helemaal hetzelfde, maar je krijgt een goed beeld van de werkwijze)

Tags: Molen
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle
Nagerecht

Ananas soufflé met verse ananas

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Ovenschotel met rundergehakt
Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

bechamel van bloemkool
Saus

Bechamel van bloemkool

Reacties 2

  1. Caroline says:
    4 jaar geleden

    Dit is precies hetzelfde recept als van het blog xandrabaktbrood zelfs de foto is hetzelfde . Is dit pronken met andermans veren of dezelfde blogger

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Inderdaad Caroline. Xandra heeft in het verleden ook bij Lekker Tafelen geschreven en daarom tref je op onze website een aantal gelijke recepten.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen