Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen – Als deze cake in je oven staat ben je bijna blij dat de zomer voorbij is, want de herfst ruikt en smaakt toch wel erg lekker.

In de herfst hebben we weer volop pompoenen, deze pompoenen kun je op vele manieren verwerken. Veel verder als een pompoensoep komen we vaak niet als we aan pompoen denken. Pompoen heeft een ietwat vlakke smaak die makkelijk te combineren is met zowel hartig als zoet. Als bakkertje zijnde koos ik dit keer voor een lekkere gevulde pompoencake. Mijn idee was: “als je wortelcake kunt maken, kun je ook pompoencake maken” De smaak van sinaasappel en kaneel doet het net als bij wortels ook erg goed bij pompoen. Deze heb ik dan ook samen met rozijnen verwerkt in de cake. Wil je nog een extra bite in je cake, dan kun je er voor kiezen om er ook nog een handje pompoenpitten of gehakte noten aan toe te voegen. Maar echt nodig is het niet want dit is een goed gevulde en lekker smeuïge cake.

Pompoen cake

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 75 gram sinaasappelsap
  • rasp van een sinaasappelsap
  • 25 gram custard
  • 250 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel 5 spices
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram grof geraspte pompoen
  • 150 gram rozijnen

Meer weten over pompoen?

Check deze links:

Pompoen, wat moet je weten en wat kun je eten?

Pompoen recepten

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen

 

Vet een royale bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Rasp met een fijne rasp de schil van de goed schoon geboende sinaasappel. Zorg ervoor dat je alleen het oranje gedeelte gebruikt, het witte in namelijk bitter. Rasp de pompoen met een grove rasp, de pompoen hoef je niet te schillen. Doe de rozijnen samen met de sinaasappelrasp en het sap bij de pompoen en roer dit door elkaar. Weeg de bloem af in een kom en voeg er de rest van de droge ingrediënten aan toe en roer dit goed door elkaar. Klop de boter met de suiker luchtig,voeg er een voor een de eieren aan toe. Roer en nu met een spatel het bloemmengsel doorheen. Wanneer dit er doorheen zit voeg je het pompoenmengsel toe. Spatel dit er kort doorheen en doe het beslag in de vorm. Zet de cake in een voorverwarmde oven van 155 graden en bak de cake in ongeveer een uur gaar.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.