Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pompoenhummus; romig en aards

Het gerookte paprikapoeder geeft een hele specifieke, hartige smaak aan het gerecht.

0 435

Pompoenhummus; romig en aards – De veelzijdigheid van kikkererwten blijft mij aanspreken. In stoofpotten, bonenschotels, soepen en smeersels komen ze goed tot hun recht. Ik hou van hun bite en structuur. In verhouding tot veel andere peulvruchten zijn ze wat minder melig en bijna romig. In een hummus krijg je het romigste resultaat als je de schilletjes eerst verwijdert. Lees hierover ook het artikel ‘Het geheim van gladde hummus’.


Restje

Als ik een pompoen gebruik, gebruik ik meestal niet de hele vrucht in een keer. Nu is een pompoen heel lang houdbaar, maar niet als hij eenmaal is opengesneden. Wat te doen dus met een stuk pompoen dat je over hebt? Pompoenhummus is een heerlijke optie. Zowel de kikkererwten als de pompoen hebben een aardse smaak, waardoor ze goed combineren. Door de pompoen krijgt de hummus een prachtige oranje kleur, waardoor hij ook aantrekkelijk oogt.
Het gerookte paprikapoeder geeft een hele specifieke, hartige smaak aan het gerecht. Mocht je niet aan gerookt paprikapoeder kunnen komen, dan kun je natuurlijk ook gewoon paprikapoeder gebruiken. Het resultaat smaakt anders, maar niet minder lekker.
Fijn bij de borrel of op een boterham met een schijfje komkommer. En zo krijgt een restje pompoen een glorieus tweede leven.

Pompoenhummus; romig en aards

  • 200 gr. kikkererwten uit blik (al dan niet van hun schilletje ontdaan)
  • 350 gr. geschilde pompoen
  • 75 gr. tahin (sesampasta)
  • 1 grote teen knoflook
  • ½ tl zout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 5 el olijfolie

Snijd de pompoen in blokjes en zet deze, met een klein laagje water, op in een pan met deksel. Laat koken totdat de pompoenblokjes zacht zijn, dat duurt ongeveer een kwartiertje. Giet af en laat goed uitlekken.
Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of de beker van de staafmixer en pureer totdat je gladde, stevige pasta hebt. Proef en voeg eventueel zout, olie en paprikapoeder naar smaak toe.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer