Aan de titel hoeven we vast niet veel toe te voegen. Probeer eens deze verrassende herfstsoep. Deze is zo lekker fris door de appelstukjes.
- 3 theelepels olijfolie
- 1 ui, grofgehakt
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel fijngeraspte verse gemberwortel
- 750 gram butternutsquash (boterpompoen), geschild en pitten verwijderd, kleingesneden
- 500 gram friszure, groene appels, geschild
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- 1½ theelepel chilipoeder
- zout
- 7½ dl kippenbouillon
- 1 eetlepel fijngesneden verse tijmblaadjes
Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Smoor hierin de ui met de uitgeperste knoflook en gember, of tot de ui glazig is. Voeg de stukjes pompoen toe en bak ze 5 minuten, of tot ze gaar maar nog een beetje knapperig zijn.
Schep er de partjes appel, tijmblaadjes, het chilipoeder en wat zout door. Voeg de bouillon en 4 dl water toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel schuin 30 minuten trekken. Pureer hem in de mengkom van een keukenmachine. Verwarm zo nodig opnieuw en strooi er voor het serveren de resterende tijm over.