Portobello’s, met een verrassende maar eenvoudige vulling
Portobello’s, ze zijn populair om hun immens grote hoed. Een feest als voorgerecht en heel simpel te maken. Je kunt deze hoed prachtig vullen met wat verse ingrediënten, even in de oven en klaar. Het is een stevige paddenstoel en in de hoed past best veel kwijt. Één portobello is daarom meer dan genoeg per persoon. Kijk in je voorraadkast en koelkast en je kan vast leuke combinaties bedenken met wat je al in huis hebt.
Probeer deze ingrediënten bijvoorbeeld eens:
- 4 portobello’s
- 2 tomaten, in kleine stukjes gehakt
- 1 teentje knoflook
- klein handje gehakte peterselie
- 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
- olijfolie
- peper en zout
Doe de tomaten in een kom, pers hierbij het teentje knoflook bij, roer even door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verwarm je oven voor op 200 graden. Breek voorzichtig de steel van de portobello en leg de hoeden op een bakplaat. Vul met het tomaatmengsel, strooi hier de Parmezaan over en een drupje olie en zet de portobello’s een kwartiertje in de oven. Garneer met de peterselie.
Variatie:
Ga eens bij de kaasboer langs voor een lekker stukje kaas. Neem, zoals in deze receptuur, gorgonzola, maar je kunt er eigenlijk heel veel kaasjes voor gebruiken. Zorg wel voor smaak. Neem eens geitenkaas, of brie. Het is zo simpel om hier iets lekkers van te maken.
- 4 portobello’s
- 100 gram gorgonzola
- 25 gram grofgehakte walnoten
- wat verse tijm
- olie of boter
Verwarm je oven voor op 200 graden. Breek de steel van de portobello voorzichtig af. Leg de portobello hoeden op een bakplaat. Vul met wat gorgonzola, wat gehakte walnoten, een toefje tijm erbij en even wat olie erover sprenkelen. Een stukje boerenboter mag ook. Zet de portobello’s 10 minuten in de voorverwarmde oven. Dat is alles. Schik ze op een bordje en garneer af met wat sla, rauwkost of verse kruiden.