Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Potatoskins: heerlijke aardappel bootjes

Deze potatoskins zijn een favoriet bijgerecht bij Amerikaanse diners, die eenvoudige eettentjes die je in veel Amerikaanse speelfilms ziet.

0 843

Potatoskins: heerlijke aardappel bootjes – Potatoskins vormen een verrassend aardappelbijgerecht, dat het goed doet in de winter: aardappelbootjes uit de oven. Deze ‘potatoskins’ zijn een favoriet bijgerecht bij Amerikaanse diners, die eenvoudige eettentjes die je in veel Amerikaanse speelfilms ziet. Niet nodig om helemaal naar de Verenigde Staten voor te gaan: je maakt ze gewoon zelf!

Potatoskins

voor 4 personen:

  • +/- 750 gr. kruimige tot redelijk vastkokende aardappelen, allemaal liefst ongeveer even groot
  • 50 gr. boter
  • Peper en zout
  • 100 gr smeuïge kruidenroomkaas (Petrella bijvoorbeeld, maar ook Heksenkaas is erg lekker)
  • 75 gr. geraspte pittige kaas (belegen, of bijvoorbeeld Appenzeller of zelfs Parmezaanse kaas)

Kook de aardappelen in de schil 20 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de aardappelen af en snijd ze door de lengte in tweeën. Meng indertussen in een kom de boter, roomkaas en de helft van de geraspte kaas met wat peper en zout. Zodra ze te hanteren zijn, schep je het merendeel van de aardappel uit de schil en doe dat bij het mengsel. Prak alles fijn tot een romige puree en schep het mengsel nu weer terug in de schillen. Strooi de rest van de kaas er overheen. Zet nog een half uurtje in de oven. Heerlijk bij een hamburgertje, maar eigenlijk bij ieder stukje vlees een feestje.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer