- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Prachtige bloemkoolcurry met cashewnoten

Prachtige bloemkoolcurry met cashewnoten – Je hoeft geen topkok te zijn om dit prachtige, verse en kleurrijke (bij)gerecht te kunnen serveren. Bij het woord curry haken veel mensen al af, maar waarom? Dit is werkelijk een eenvoudig en prachtig gerecht en je zet iets bijzonders op tafel met één van de meest verkochte groentesoorten.

De curry komt uit de Indiase keuken en dit gerecht is daarop geïnspireerd. Omdat het zo mild is gekruid, past het zowel goed bij andere Indiase gerechten als bij de gewone ‘Hollandse pot’. Hier is het als bijgerecht voor 4 personen neergezet, maar je kunt het net zo goed als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen serveren met wat rijst en/of Indiaas (naan)brood.

Je kunt het recept nog een extra Indiase ‘touch’ meegeven door er kokosmelk of room doorheen te doen ipv slagroom. Ook kun je het recept nog wat kruidiger maken door er gemberpoeder aan toe te voegen. Voor nog wat extra pit, kun je er ook nog een pepertje aan toevoegen. Variaties te over!

Prachtige bloemkoolcurry met cashewnoten

Rooster de cashewnoten in een diepe droge koekenpan goudbruin en neem de cashewnoten uit de pan. Verhit de olie in de pan. Fruit de lente-uitjes kort aan, strooi de kerrie eroverheen en laat het geheel kort aanbakken. Roer 375 milliliter water, de room en het bouillonblokje er door en breng het geheel aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze met het deksel op de pan 8-10 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe en laat het geheel ca. 2 minuten verder garen. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water, roer dit door de curry en breng nogmaals kort aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en strooi er de cashewnoten over.

Serveer de bloemkoolcurry gerust met een flinke schnitzel en/of met naanbrood.

[1]

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. [Image]: //www.pinterest.com/pin/create/button/