Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Prei en Parmezaanse kaas frittata

1 1.114

Frittata is eigenlijk een laagjes taart. Afkomstig uit de Italiaanse budget keuken. Er zijn talloze varianten omdat het oorspronkelijk gemaakt werd van restjes. Dat kan pasta, aardappel of ei zijn. Ook qua ingrediënten kun je eindeloos variëren. Heb je ooit een frittata gemaakt? Het werkt verslavend. Als je eenmaal de receptuur door hebt kun je er zo veel kanten mee op.

  • 12 eieren
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 grote gekookte aardappelen, fijngehakt
  • 2 preien, in ringen
  • roomboter

Kluts de eieren met een garde en voeg 4 eetlepels water toe. Meng de kaas en de aardappelen door de geklutste eieren en breng op smaak met zout en peper.

Verhit boter in een pan en fruit hierin de prei even aan. Zet het vuur hoog en giet het ei-kaas mengsel in de pan. Laat de temperatuur op z’n hoogst komen en zet dan het vuur helemaal uit. Laat 3 minuten staan en laat vervolgens de frittata op een schotel glijden. Strooi er nog wat Parmezaan over.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. tea zegt

    Lijkt me lekker en best gemakkelijk te maken. Ga het deze week proberen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer