- 2½ dunne prei
- 30 gram boter
- 500 gram rundergehakt
- 1 losgeklopt ei
- 4 eetlepels beschuitkruim
- zout en peper
- 4 plakken jongbelegen kaas
- 4 sesambroodjes
- 8 blaadjes ijsbergsla
- plakken tomaat
Maak de prei schoon. Gebruik alleen het wit en snij dit in smalle ringen. Houd 2 eetlepels prei-ringen achter voor de garnering. Meng de prei-ringen door het gehakt met het losgeklopte ei, beschuitkruim en zout en peper naar smaak. Vorm mooie stevige hamburgers van het mengsel en bak deze in de boter gaar en goudbruin (circa 6-7 minuten aan elke kant). Leg op het laatst de plak kaas op de hamburger en laat de kaas langzaam smelten. Snijd het broodje open, beleg het met de blaadjes sla, leg de hamburger ertussen en garneer met plakjes tomaat en ringetjes prei.