Prei, gebruik jij dat ook alleen in de soep? Of maak je er eens iets lekkers van. Deze stamppot, geserveerd met rode mul, geeft de karakteristieke smaak van prei perfect weer. Laat je weer eens inspireren.
- 5 à 6 grote bloemige aardappels
- 400 gram prei
- 50 gram kruiden, bijvoorbeeld basilicum, bieslook, peterselie of koriander
- 130 gram zachte gezouten boter
- 4 x 130 gram rode mulfilet (met vel)
- Aluminiumfolie
- peper en zout
Snijd de prei in ringen. Schil de aardappels en kook ze, samen met de prei, 10 minuten in gezouten water. Hak de kruiden fijn en meng ze met de zachte boter. Breng op smaak met peper en zout. Rol de boter in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast. Giet de aardappels en de prei af en maak er puree van. Kruid met peper en zout. Bak gedurende 7 minuten in een braadpan de vis op het vel. Serveer de vis met de preipuree en een plakje kruidenboter.