Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Provencaalse Kabeljauw stoofschotel; brengt je in een Zuiderse stemming

2

Provencaalse Kabeljauw stoofschotel; brengt je in een Zuiderse stemming – We snijden figuurlijk de schoolvakantie in twee. Voor velen ligt de roes van zon, zee en strand misschien alweer een tijdje in het geheugen. Zalig niets doen, relaxen, boek lezen, zonnen…..gewoon doen waar je de rest van het jaar niet de tijd voor hebt.

Vandaag wil ik met jullie terug die Zuiderse stemming naar boven halen met dit overheerlijke gerechtje.

Deze warme aroma’s en kleuren van mediterrane groenten en kruiden maken van deze gebakken kabeljauw een waar eetfestijn.

Provencaalse Kabeljauw stoofschotel

 

Voor 2 personen

  • 2 kabeljauwhaasjes in mootjes gesneden
  • 1 knoflookteentje, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • stukje gember van 1 cm, geschild en in staafjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden, zaadlijsten verwijderd
  • 1 rode punt paprika, in blokjes gesneden, zaadlijsten verwijderd
  • 250 g peulen, elk in 3 gesneden
  • halve courgette in plakken gesneden
  • 1 lente-ui, in schijfjes
  • 1 tomaat in 6 parten
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • sap van 1 citroen
  • 2 el bloem
  • paprikapoeder
  • Provençaalse kruiden (bv rozemarijn, tijm, salie, marjolein)
  • basilicumblaadjes in reepjes
  • zwarte peper van de molen
  • snuifje zeezout
  • 4 el olijfolie
Kabeljauw op zijn provencaals

Vis online bestellen? Vis Winkel Online levert topkwaliteit vis met een uitstekende service binnen 24 uur bij jou aan huis. Bestel nu en zet morgen dit heerlijk visrecept op tafel.

Verhit 2 el olijfolie in een warme wokpan en bak de sjalot, de knoflook en de gember aan. Doe er de overige groenten behalve de tomaten bij en bak ze gedurende een 5 minuten op middelhoog vuur aan. Voeg de tomaten toe en roerbak nog 2 min. Schep uit de wok en hoe warm in de oven.

Bestrooi de kabeljauwmootjes met de bloem en kruid af met het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden. Verhit de overige olijfolie in de wok, doe de kabeljauw erbij samen met de olijven. Bak de mootjes kabeljauw gaar.

Verdeel de groenten over de voorverwarmde borden, leg de vis en de olijven er willekeurig op.

Roer met het citroensap het aanbaksel los in de wok en serveer het sausje over de kabeljauw.

Kruid af met zwarte peper, zeezout en strooi enkele basilicum reepjes op het bord

Tafel lekker

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in
  1. maja quak zegt

    We hebben gisteren de Provençaalse kabeljauw schotel gegeten.
    Het hebt ons voortreffelijk gesmaakt.
    Dank u wel voor het recept.
    Groetjes maja quak

    1. Lekker Tafelen zegt

      Superleuk om te horen Maja en thx for sharing 😉

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.