Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Provençaalse tomaten; Genieten van lokale producten uit de Provence

Provençaalse tomaten; Genieten van lokale producten uit de Provence – Ga je op vakantie in de Provence en kun je daar koken? Maak dan gebruik van de lokale producten. In de Provence zijn iedere dag wel marktjes waar je echt geïnspireerd raakt om met deze lokale producten aan de slag te gaan. Je kunt natuurlijk ook gewoon thuis die heerlijke sfeer van de Provence op het bord laten zien. Wat dacht je van al die soorten tomaten, de verse abrikozen en de ambachtelijk gemaakte geitenkaas? Met deze inspiratie ging ik aan de slag en maakte onderstaand gerechtje. Het zit vol kleur, heeft prachtige smaken en dit zet je met trots op tafel. Het is misschien even creatief bezig zijn, maar dan heb je ook wat.

Provençaalse tomaten

  • Provençaalse tomaten recept1 abrikoos
  • 2 tomaten
  • 1 mozzarella kaas
  • 1 half droog  geitenkaasje in kleine partjes snijden
  • 2 plakjes droge ham
  • 2 eetlepels olijfolie mengen met 1 eetlepel balsamicosiroop
  • Broodkorstje in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Balsamicosiroop
  • blaadjes basilicum, om te versieren
  • Lavendelbloementjes
  • 4 kleine takjes gedroogde tijm

Snijd de rijpe tomaat in mooie schijven. De abrikoos ontpitten en in dunne plakjes snijden. De mozzarella kaas ook in plakjes snijden en plat op bordt leggen, deze insmeren met het mengsel van olijfolie en balsamicosiroop.

Op het bord worden de tomaten speels op een rechte lijn gelegd.

Hierop komt er hier en daar een plakje mozzarella kaas. Nu mag je de in stukje gescheurde rauwe ham speels ertussen plaatsen. De fijne stukje abrikoos wordt hier en daar tussen gelegd om kleur in het geheel te krijgen.


De geitenkaas komt als laatste aan de beurt om het geheel weer een lichtere uitstraling te geven.

Nu volgt de afwerking, hier en daar leg je een broodkorstje en versier je met een blaadje basilicum en het takje gedroogde tijm ( deze kan je erna zelf ritsen over je gerecht)

Strooi een paar pijnboompitten en lavendelbloementje om het tot een mooi geheel te brengen.

Serveer als voorgerecht of lunch.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.