Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Quiche van gerookte zalm met pancetta en spinazie

Gerookte zalm en uitgebakken pancetta geven deze quiche pit en de spinazie geeft kleur, smaak en het echte lentegevoel. Een aanrader voor een wat koudere dag in maart of april.

0 620

Quiche van gerookte zalm met pancetta en spinazie – De quiche of hartige taart is zo’n gerecht waar je echt alle kanten mee op kunt. Het juist combineren van smaken blijft natuurlijk van belang. Vandaag een niet al te goedkope quiche maar wel één die je gasten voor kunt schotelen in het weekend. Gerookte zalm en uitgebakken pancetta geven deze quiche pit en de spinazie geeft kleur, smaak en het echte lentegevoel. Een aanrader voor een wat koudere dag in maart of april.

Pancetta is Italiaans spek van de varkensbuik. Niet alleen door het drogen, maar ook door de rijke kruiderij krijgt het zijn unieke smaak. Echte creatievelingen in de keuken kunnen ook proberen de pancetta zelf na te maken.


Quiche van gerookte zalm met pancetta en spinazie

Voor 8 personen

  • 2 gerookte zalmfilets (ca. 500 gram)
  • 500 gram pancetta aan een stuk
  • 200 gram spinazie
  • Deeg voor een quichevorm van 20 cm. (recept)
  • 2 grote eieren
  • 180 ml. slagroom
  • 1/2 bosje verse dille
  • pesto (recept)
  • zout en peper

Maak je eigen pesto van verse basilicum.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd zalm en pancetta in blokjes van gelijke grootte. Bak de blokjes pancetta uit in een koekenpan tot ze licht kleuren. Droog ze af met keukenpapier. Giet kokend water over de gewassen spinazie en laat even slinken. Laat de spinazie uitlekken en knijp met de hand het overtollige vocht eruit. Snijd de spinazie vervolgens klein.

Maak het deeg voor je quiche.

Vet je quichevorm goed in. Bekleed de quichevorm dan met het gemaakte deeg. Verdeel een flinke lepel verse pesto over het deeg en verdeel er dan de spinazie, de blokjes zalm en de blokjes pancetta over.

Mix eieren met slagroom en breng op smaak met zout en peper. Rits de dille van de steeltjes en verdeel over de quiche. Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en laat in 25 minuten garen tot deze aan de bovenzijde licht kleurt.

Laat afkoelen en serveren met een salade.

Tips:

Neem een stukje pancetta extra en maak er morgen spaghetti carbonara van.

Probeer ook eens een andere pesto (bijvoorbeeld van spinazie of raapsteeltjes)

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer