Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Raapsteeltjes pesto op een bruchetta

Een raapsteeltjes pesto is lekker op een bruchetta, maar kan ook prima met pasta geserveerd worden. Lekker voorjaar.

1 724

Raapsteeltjes pesto geeft me dat heerlijke lentegevoel. Niet alleen als je de pesto maakt, maar ook als je ervan geniet, achterover leunend in een tuinstoel met een knapperige bruchetta en deze verse pesto. Laat de keukenmachine even weg en maak de pesto in een vijzel. Het voorjaarsgevoel komt daarmee echt in je los, het scheelt een hoop afwas, en de geur….. dat kunnen we je helaas niet vertellen.

raapstelenpesto

Een basis pesto maak je met basilicum. De basilicum heeft een veel sterkere smaak als raapstelen. Gebruik daarom in de raapsteeltjes pesto beduidend minder knoflook dan in een basis pesto. Zo komt de smaak van raapsteeltjes goed tot z’n recht.


Raapsteeltjes pesto:

75 gram raapstelen blad + stelen
2 eetlepels pijnboompitten (kun je ook vervangen voor walnoten of amandelen)
50 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
6 eetlepels olijfolie

Was de raapstelen. worteltjes moeten er af, stelen gebruiken we gewoon. Pel het teentje knoflook. Wrijf deze fijn in de vijzel. Voeg de pijnboompitten (of walnoten/amandelen) toe en pureer eveneens. Voeg de raapstelen in twee delen toe. Dit werkt prettiger in een vijzel. Giet er tenslotte een goede olie bij en meng goed. Serveer op bruchetta’s

Probeer ook eens pesto van wilde spinazie en walnoten

Bruchetta’s maken

Snij een ciabatta brood in schuine repen. Wrijf ze in met een teentje knoflook. Leg ze in een gloeiend hete grillpan en bak aan twee kanten krokant. Schep de pesto erop en serveer direct. Een wijntje mag hierbij niet ontbreken.

Uiteraard kun je ook stokbrood gebruiken voor het maken van Bruchetta’s

Werken met een vijzel

Een vijzel is er niet alleen voor pesto. Gebruik een vijzel bij het maken van marinades, dressingen, sauzen. Zonder veel rommel kun je in een vijzel snel wat pureren. Ook harde ingrediënten als noten of pijnboompitten wrijf je met een goede vijzel fijn. Niet stampen, eerst het ingrediënt pletten met een half draaiende beweging van de hand. Vervolgens door de kom heen wrijven. Je hebt het echt zo door, en wie eenmaal een vijzel gebruikt zal er al snel erg enthousiast over zijn.

Meer uit de vijzel? Vier basisrecepten voor de Oosterse keuken.

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More