Rabarber-meringue taartjes – Het is weer tijd voor rabarber. Nu zijn er veel mensen die hun neus optrekken voor rabarber, het zou te zuur zijn. Aan dat zure kun je iets doen, maar ook zijn er vele soorten rabarber en net als met bijvoorbeeld sinaasappels is het ene ras nou eenmaal wat zuurder dan de andere. Geef het eens een tweede kans en koop eens rabarber, het is zo lekker. Deze fris zoete rabarber taartjes zijn uitermate geschikt om rabarber weer eens te proberen. Leuk bij een high tea, maar ook superleuk als dessert met rabarber. Ik weet bijna zeker dat je na het eten van deze taartjes meer met rabarber gaat doen. De combinatie van het zoete schuim met het fris zure van de rabarber is een smaakexplosie in je mond. Deze combinatie vind je ook terug bij de lemon-meringue pie en dat is niet voor niets een klassieker die op menig menukaart staat.
Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten
Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?
Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen
Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.
Rabarber-meringue taartjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 gram poedersuiker
- snufje zout
- 2 eieren
- 500 gram rabarber
- sap van een halve citroen
- 125 gram suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eidooiers
- 3 eiwitten
- 175 gram suiker
Bereidingswijze van dit recept
Rabarber meringue taartjes maak je zo:
Meng 100 gram boter met 100 gram poedersuiker kort door elkaar, voeg er 250 gram bloem aan toe en als laatste 2 eitjes, kort doorkneden, verpakken in huishoudfolie en minimaal een uur in de koelkast op laten stijven.
Snijd 500 gram rabarber in kleine stukjes en vermeng met het sap van een halve citroen en 125 gram suiker. Stort alles op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster dit een half uur in een oven van 200 graden. Neem de rabarber met het bakpapier van de bakplaat en doe het in een kom en laat afkoelen tot lauw. Roer er 3 eidooiers en 1 eetl. maïzena doorheen.
Smeer kleine bakvormpjes of een muffinvorm in met boter. Neem het deeg uit de koeling en kneed even kort door. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan je vormpje en bekleed je vorm met het deeg. Druk licht aan en leg er een stukje bakpapier op. Vul dit met bakerwten en bak de vormpjes 15 minuten blind. Haal de bakerwten met het papier van je deeg en vul met een laagje rabarbermengsel. Bak dit nog 12 minuten op 190 graden. Laat afkoelen tot lauw en haal de bodems uit de vorm.
Klop 3 eiwitten los in een schone vetvrije kom, voeg er langzaam 175 gram suiker aan toe en klop tot stijve pieken. Verdeel het eiwitschuim met een spuitzak of met een lepel over je bodems. Zet deze kort onder de gril tot ze beginnen te verkleuren of bewerk ze met een brander.
Lekker bij de koffie of als afsluiter bij een zomers diner.
Tafel lekker !!