• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ragout

Kaasragout; Voor in een pasteitje of voor bij de pasta

door Elise de Haan
in Ragout
0
0
Kaasragout

Kaasragout – De ragout met vlees, kip, paddenstoelen en dergelijke kent iedereen wel. Maar wist je dat je ook een heerlijke ragout kunt maken met kaas?

In een pasteitje of over de pasta?

Je kunt gewoon een basis kaasragout maken en deze in een bladerdeegpasteitje serveren. Maar kaasragout is ook erg lekker met pasta. Je kunt de basisragout uitbreiden met een toevoeging als uitgebakken salami, spekjes of blokjes ham. Wil je het vegetarisch houden, dan kun je wat gebakken paddenstoelen toevoegen.

Welke kaas?

In onderstaand recept voor kaasragout is oude kaas gebruikt, gecombineerd met Grana Padano. Dit is een harde, Italiaanse kaas die wel wat lijkt op Parmezaanse kaas. Deze twee kazen samen geven een stevige kaassmaak aan de ragout. Als je dat te heftig vindt, kun je natuurlijk ook belegen kaas, of jong belegen of iets dergelijks gebruiken. Of als het nog wel iets pittiger mag, een stukje blauwe kaas kan ook! Eigenlijk kun je elke goed smeltende kaas wel gebruiken. Kaasragout is dus ook heel geschikt om stukjes overgebleven kaas te verwerken.

Kaasragout met salami
Kaasragout met salami

Kaasragout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook, zeer fijngehakt
  • 100 gr oude (boeren)kaas, geraspt
  • 60 gr Grana Padano
  • peper
  • optioneel: extra vulling: blokjes ham, stukjes uitgebakken salami, paddenstoelen
  • optioneel: wat gehakte groene kruiden ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaasragout:

Smelt de boter op een laag vuur. Laat deze niet bruin worden. Als de boter gesmolten is voeg je in een keer de bloem toe. Roer de bloem en boter heel goed door elkaar, en voeg dan de gehakte knoflook toe. Je hebt nu een roux. Laat het mengsel een paar minuten zachtjes bakken om de bloem te laten garen. Blijf roeren om te voorkomen dat het aanbrandt.

Voeg dan een scheut bouillon toe en roer deze door de roux. Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een scheut toe. Zo ga je door tot alle bouillon op is.

Vervolgens roer je de kaas door de ragout. Als de kaas gesmolten is, breng je de kaasragout op smaak met wat peper. Voeg dan de eventuele extra vulling toe.

Serveer de kaasragout in een pasteitje of met wat pasta. Garneer met wat gehakte peterselie, bieslook, etc.

Tafel lekker !!

Tags: KaasRagout
DeelPin102Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kippenragout met champignons
Ragout

Kippenragout met champignons (van een hele kip)

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Hoofdgerecht

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

Ragout van asperges en kip
Hoofdgerecht

Ragout van asperges en kip

asperge ragout
Ragout

Aspergeragout met oesterzwammen en garnalen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen