- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!

Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling! – Ravigottesaus zelf maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept overtreft qua smaak de ravigottesaus die je bij de visboer krijgt (of koopt) voor bij de kibbeling of lekkerbekjes. Bovendien weet je dan ook precies wat er in gaat.


Ravigottesaus of remouladesaus?

In culiland bestaat nog wel eens verwarring over wat ravigottesaus nu precies moet zijn. Want formeel is de saus die in Nederland als ravigottesaus wordt verkocht geen ravigote (zoals hij in het Frans heet) maar een soort remouladesaus. Beide sauzen vinden hun oorsprong in de Franse keuken. Een sauce ravigote (en dus niet met twee t-s) is een vinaigrette waaraan fijngesneden ui en tuinkruiden zijn toegevoegd. De sauce remoulade is een saus die qua ingrediënten verdacht veel lijkt op ‘onze’ Hollandse Ravigottesaus.

Enfin, het maakt ook niet uit: deze saus is gewoon heerlijk bij vis in het algemeen en bij kibbeling of fish & chips.

Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!

Voor 4 personen:

Was de bieslook en knip de sprietjes heel fijn, tot ringetjes van +/- 1 mm breed. Hak de kappertjes, de peterselie en augurkjes ook heel erg fijn. Snipper het sjalotje ook fijn. Wanneer je verse dragon gebruikt, zorg dat ook deze blaadjes heel fijn worden gehakt.

Doe alle ingrediënten in een brede kom, zodat je straks goed kunt roeren. Nu komt het er op aan om alles goed door elkaar te mengen. Het kan zijn dat de crème fraîche in klontjes blijft, gebruik in dat geval even een vork om te roeren.

Zet de saus tot gebruik koud in de ijskast.

[1]Zin gekregen om er zelf kibbeling bij te maken?

We hebben een heerlijk recept voor fish & chips voor je; vergelijkbaar met kibbeling. Snijd voor kibbeling gewoon de vis in wat kleinere stukken. Klik hier voor het fish & chips recept[2].

 

 

 

Links in dit recept:
  1. [Image]: http://lekkertafelen.nl/recepten/fish-chips/
  2. Klik hier voor het fish & chips recept: http://lekkertafelen.nl/recepten/fish-chips/