• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Ravioli funghi porcini met hazelnotensaus

door Redactie
in Pastagerechten, Recepten
0
0
ravioli funghi porcini met hazelnootsaus
Ravioli funghi porcini met hazelnotensaus

Uit je werk thuiskomen en dan snel iets te eten maken, dat kan met dit recept. Met kant- en- klare ravioli fungi porcini (ravioli met een vulling van eekhoorntjesbrood ) uit de koeling van je supermarkt, zet je zo iets lekkers op tafel. Voor een dagje zonder vlees! En dat kan prima, want hazelnoten zijn erg geschikt als vleesvervanger. Ze behoren tot de meest voedzame noten en bevatten veel  eiwitten, goede vetten, langzame koolhydraten, vezels, vitamine E, foliumzuur en ijzer.

Wie een echte doe- het- zelver is op pastagebied, maakt natuurlijk zijn eigen ravioli en heeft  misschien zelfs een portie ingevroren homemade ravioli (met paddenstoelenvulling!) achter de hand.  Ik ben zelf eerlijk gezegd nog niet verder gekomen dan het draaien van de lange pastasoorten zoals spaghetti, tagliatelle en pappardelle. Daarom maak ik af en toe dankbaar gebruik van de ravioli uit de koeling van de supermarkt.

Wij houden erg van dit gerecht. Mooie combinatie,  die romige hazelnotensaus met het paddenstoelensmaakje van de ravioli. De rucola en tomaatjes zorgen ervoor dat het niet te klef (weeïg) van smaak wordt.

 Ravioli funghi porcini met hazelnotensaus

  • 150 gram blanke hazelnoten
  •  200 ml groentebouillon
  •  200 gram mascarpone
  •  400-500 gram ravioli funghi porcini
  •  2 handen rucola, grof gescheurd
  •  4 goede, smaakvolle tomaten of een aantal kerstomaatjes of honingtomaatjes, in schijfjes

Maal de hazelnoten heel fijn in de keukenmachine. Klop de bouillon en de mascarpone door elkaar en roer de noten erdoor. Laat de saus op laag vuur 5 minuten zachtjes trekken. Niet laten koken, anders ga je echt proeven dat mascarpone een kaassoort is en dat is niet de bedoeling. Proef de saus en maak hem op smaak met versgemalen peper en zout.

Kook intussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op het pak al dente (beetgaar)  in een grote pan met ruim kokend water en een beetje zout. Giet de pasta af en bewaar twee eetlepels van het kookvocht. Roer het kookvocht door de uitgelekte pasta en verdeel de deegkussentjes over de borden.

Klop de saus even op en giet een beetje over de vier borden. Verdeel de rucola en de in schijfjes gesneden tomaat erover en serveer direct. Zet de overgebleven saus op tafel, de pepermolen ernaast en eventueel nog wat extra tomaatjes en rucola erbij voor de liefhebber.

Secondo piatto?

De hoeveelheid pasta is geschikt voor een hoofdmaaltijd. Niet officieel Italiaans, want in Italië eet men de pasta nu eenmaal doorgaans als een voorgerecht. Dus wil je dit gerecht als primo piatto (il primo) oftewel voorgerecht eten en daarna alsnog aan het vlees… maak dan ongeveer de helft.

 Wie de saus iets pittiger wil, kan een uitgeperst knoflookteentje toevoegen.

Tags: NotenNoten - HazelnotenVegetarisch
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Vijfschaft
Hoofdgerecht

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook
Recepten

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen