Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ravioli met een vulling van zoete aardappel

Ravioli is een typische Italiaanse gerecht toch is deze ravioli met een vulling van zoete aardappel, juist door het gebruik van deze knolgroente, net iets minder Italiaans. Ravioli met een vulling van zoete aardappel is zeker niet minder lekker maar vooral het proberen waard.

0 952

Ravioli met een vulling van zoete aardappel – Italiaans eten staat toch altijd wel hoog op mijn lijstje en zodra ik even wat extra tijd voor mezelf heb vind ik het dan ook echt rustgevend en ontspannend om zelf een heerlijke Italiaanse maaltijd te maken. Deze keer werd dat ravioli, echt Italiaans maar of de vulling dat ook is valt te bezien, lekker was hij in ieder geval wel.

Smaakexplosie

Voor de vulling gebruikte ik onder andere de zoete aardappel, een knolgroente die inmiddels niet meer weg te denken is. Ik combineer hem met wat zoet en zout in de vorm van palmsuiker en bacon. Een combinatie die zeker als je er voor het eten ook nog de botersaus die ik erbij maakte, overschenkt voor een echte smaakexplosie in je mond zorgt.


Ravioli met een vulling van zoete aardappel

Voor het deeg;

  • 400 gram (pasta) Bloem
  • 4 Eieren
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Zout

Voor de vulling

  • 1 kilogram Zoete Aardappel
  • 100 gram Bacon
  • 1 eetlepel Maple syrup
  • 2 eetlepels Palm suiker
  • 1 theelepel Nootmuskaat

Voor de saus

  • 60 gram (geklaarde) Boter
  • 1 eetlepel Balsamico azijn
  • 2 eetlepels Maple syrup
  • 60 gram Peccannoten

Maak een pastadeeg

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en leg hier op de plakken bacon. Bestrijk de bacon met de maple syrup en bak voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de bacon goed in de gaten want het moment van knapperig tot verbrand zit dicht na elkaar. Neem de bacon uit de oven en laat afkoelen op een stukje keukenpapier.

Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Doe in een pan met water en kook de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en doe de aardappel in een blender of keukenmachine. Doe hierbij de knapperig gebakken bacon, de palmsuiker en de nootmuskaat en pureer tot een mooie gladde puree.

Schep de puree in een spuitzak en bereid de ravioli verder zoals hier beschreven.

Voor de saus laat je de boter smelten, neem van het vuur en laat het heel iets afkoelen. Schenk hierbij de balsamico azijn en de maple syrup en roer het geheel goed door elkaar. Schep de peccannoten erdoor heen en schep de saus over je ravioli. Serveer eventueel met wat rucola.

Tafel lekker !!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer