• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

door Redactie
in Recepten, Voorgerecht
0
0
Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas – Met dit gerechtje verras je niet alleen jezelf maar ook degene voor wie je kookt. Buiten het feit dat dit voorgerecht er echt spectaculair uitziet, smaakt het ook nog eens verrukkelijk én het staat binnen no time of tafel. Perfect als kleurige opening van een meergangen diner. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen kant-en-klare ravioli voor te schotelen uit het koelschap van de supermarkt, maar dit is én gezonder en ook echt veel lekkerder. Daarnaast is het helemaal niet lastig om te maken, een fluitje van een cent. Ik denk zelfs dat het even lang duurt als het opwarmen van de kant-en-klare variant. Ik heb bij dit gerecht iemand laten smullen van geitenkaas die, normaal gesproken, niets van geitenkaas moet hebben. Zegt dus genoeg!

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

Voor 2 personen

  • 3 grote gekookte bieten (in 16 dunne plakjes)
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 citroen
  • 25 gram zalmfilet
  • Verse dille 2 á 3 takjes
  • Peper en zout

Eigenlijk is stap 1 meteen de belangrijkste stap; zorg ervoor dat je 16 dunne plakjes biet hebt (als je alleen een borrelhapje of tussengerecht wil maken kun je ook kiezen voor 1,2 of 3 ravioli ‘s per persoon in plaats van 4).

Snij mooie dunne en ronde plakjes. Dat kan met de hand, maar ook met behulp van een mandoline.

Meng de geitenkaas met 1 eetlepel gehakte verse dille, de in kleine stukjes gesneden gerookte zalmfilet en een eetlepel honing tot een smeuïg mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Leg een plakje biet op een bord en leg daar een balletje van het geitenkaasmengels op. Leg vervolgens een plakje biet op de geitenkaas en druk voorzichtig(!) aan tot dat je een mooi gevulde ravioli creëert. Druk de zijkanten nog even extra goed aan. Doe voor de andere ravioli ’s precies hetzelfde als hiervoor beschreven.

Besprenkel de bieten met citroen, breng ze op smaak met peper en zout en leg een takje dille als garnering op de ravioli. Et voilà!

Tip: Zit er een vegetariër onder je gasten? Laat dan de zalm weg, want het blijft – ook zonder zalm – een heerlijk gerecht!

Tags: Groente - Knolgroenten - Rode bietjesKaas - Geitenkaasravioli receptenVis - Voorgerechtjes met visVis - Zalm
DeelPin218Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert
Visgerechten

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert

Ravioli met een vulling van zoete aardappel
Pastagerechten

Ravioli met een vulling van zoete aardappel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen