• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

door Redactie
in Recepten, Voorgerecht
0
0
Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas – Met dit gerechtje verras je niet alleen jezelf maar ook degene voor wie je kookt. Buiten het feit dat dit voorgerecht er echt spectaculair uitziet, smaakt het ook nog eens verrukkelijk én het staat binnen no time of tafel. Perfect als kleurige opening van een meergangen diner. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen kant-en-klare ravioli voor te schotelen uit het koelschap van de supermarkt, maar dit is én gezonder en ook echt veel lekkerder. Daarnaast is het helemaal niet lastig om te maken, een fluitje van een cent. Ik denk zelfs dat het even lang duurt als het opwarmen van de kant-en-klare variant. Ik heb bij dit gerecht iemand laten smullen van geitenkaas die, normaal gesproken, niets van geitenkaas moet hebben. Zegt dus genoeg!

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

Voor 2 personen

  • 3 grote gekookte bieten (in 16 dunne plakjes)
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 citroen
  • 25 gram zalmfilet
  • Verse dille 2 á 3 takjes
  • Peper en zout

Eigenlijk is stap 1 meteen de belangrijkste stap; zorg ervoor dat je 16 dunne plakjes biet hebt (als je alleen een borrelhapje of tussengerecht wil maken kun je ook kiezen voor 1,2 of 3 ravioli ‘s per persoon in plaats van 4).

Snij mooie dunne en ronde plakjes. Dat kan met de hand, maar ook met behulp van een mandoline.

Meng de geitenkaas met 1 eetlepel gehakte verse dille, de in kleine stukjes gesneden gerookte zalmfilet en een eetlepel honing tot een smeuïg mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Leg een plakje biet op een bord en leg daar een balletje van het geitenkaasmengels op. Leg vervolgens een plakje biet op de geitenkaas en druk voorzichtig(!) aan tot dat je een mooi gevulde ravioli creëert. Druk de zijkanten nog even extra goed aan. Doe voor de andere ravioli ’s precies hetzelfde als hiervoor beschreven.

Besprenkel de bieten met citroen, breng ze op smaak met peper en zout en leg een takje dille als garnering op de ravioli. Et voilà!

Tip: Zit er een vegetariër onder je gasten? Laat dan de zalm weg, want het blijft – ook zonder zalm – een heerlijk gerecht!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Rode bietjesKaasKaas - GeitenkaasVis - Verse visVis - Voorgerechtjes met visVis - Zalm
DeelPin379Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle
Nagerecht

Ananas soufflé met verse ananas

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Ovenschotel met rundergehakt
Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

bechamel van bloemkool
Saus

Bechamel van bloemkool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen