Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rijst en zoetzuur varkensvlees met ananas en paprika

2 4.792

Zoetzuur, een beetje op de Chinese tour vandaag dus. Met dit gerecht zet je iets snels, iets eenvoudigs en iets lekkers op tafel.

  • 300 gram hamlappen in blokjes
  • een flinke scheut olie
  • 250 gram verse ananas, in blokjes
  • 300 gram rijst
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1/2 gele paprika in blokjes
  • 1/2 groene paprika in blokjes
  • handje sperziebonen, uit pot of diepvries
  • 1 flesje weet & sour woksaus
  • 3 eetlepels ketjap manis

Kook rijst volgens de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de blokjes hamlap in 5 minuten bruin. Voeg de blokjes paprika en ui toe en bak dit nog 5 minuutjes mee. Schep dan de stukjes ananas, de sperzieboontjes en de woksaus erdoor en laat dit ook even lekker 5 minuutjes sudderen. Breng het gerecht op smaak met de ketjap en wat peper.

Verdeel de rijst over borden en schep de saus erover.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Marietje zegt

    Gisteren gemaakt, eenvoudig maar heerlijk ! Had alleen kipfilet gebruikt en nog een rood uitje meegewokt. Deze geweldige site pas ontdekt, echt leuke recepten !

    1. Lekker Tafelen zegt

      Goed om te horen Marieke. Zeg het voort 😉

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer