Laten we eens lekker traditioneel doen en toch enorm genieten van het seizoen. We koken de ouderwetse paprijst en serveren dit met appeltjes en kaneel. De appeltjes zijn net van de nieuwe oogst, dus heerlijk fris voor dit dessert.
- 150 g dessertrijst
- 750 ml (liefst volle) melk
- 2 eetlepels boter of zonnebloemolie
- 2 geschilde appels, in schijfjes gesneden
- 2 theelepels kaneel
- 50 g (liefst bruine) basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Doe de rijst en de melk in een pan met ’n snufje zout en breng dit aan de kook. Laat de rijst onder af en toe roeren onafgedekt 12-14 minuten op zacht vuur (liefst boven een vlamverdeler) koken tot de rijstebrij alle melk heeft opgenomen. Verwarm intussen in de koekenpan de boter en bak hierin de appelschijfjes met kaneel en de basterdsuiker ca. 5 minuten op middelhoog vuur tot de appelschijfjes zacht zijn. Roer de vanillesuiker door de rijstepudding. Verdeel dit over de kommen en leg de kaneelappeltjes erop.