Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rijstsalade, een lekkere, frisse begeleider

Rijstsalade, een lekkere, frisse begeleider – Zodra het weer wat lekkerder wordt worden veel gerechten die we normaliter warm eten, ineens ook heel erg lekker als ze koud geserveerd worden, denk bijvoorbeeld aan een pastasalade of aardappelsalades. Dit kun je natuurlijk ook heel makkelijk doen met rijst.

Deze rijstsalade is zo’n makkelijk gerecht dat je eigenlijk bereidt met ingrediënten die toevallig in je koelkast aanwezig zijn. Er is echt niks moeilijks aan gewoon koude rijst mengen met lekker ingrediënten die je op dat moment voorhanden hebt.

Het is en blijft zonde om vers, lekker eten weg te gooien en een salade als deze maakt weggooien ook compleet overbodig.

Ik vond in mijn koelkast bijvoorbeeld nog wat lente ui, zilver ui, een rood pepertje en ham en in de diepvries vond ik nog een zakje doperwten. De rijst had ik nog over van de maaltijd van de dag ervoor. De helft van het pepertje deed ik overigens niet rechtstreeks in de salade maar bewaarde ik voor de dressing, de andere helft sneed ik fijn en schepte ik wel direct door de rijst.

In een salade als deze zouden stukjes kip of garnaaltjes overigens ook perfect gaan.

Zodra je deze ingrediënten bij elkaar hebt is het werk eigenlijk zo gedaan, een kwestie van snijden en mengen en het vervolgens nog even in de koelkast plaatsen om alle smaken de kans te geven zich met elkaar te mengen.

Koude rijst is vaak wat droger dus je zou er voor kunnen kiezen deze salade een dressing mee te geven, vaak volstaat een klein beetje olie maar vergeet niet dat je met een dressing ook weer wat extra smaken mee kunt geven.

Rijstsalade

Ik gebruikte voor de dressing

  • 1 el sesamolie
  • 1 el arachideolie
  • 1 el limoensap
  • 1 el honing
  • 1/2 fijn gesneden rode peper

Meng deze ingrediënten met elkaar en schep door de rijstsalade. Ik koos voor 2 verschillende oliën. Omdat ik de smaak van sesamolie vrij sterk vind zwakte ik hem iets af door hem te mengen met de arachideolie.

Op de foto wordt de rijstsalade geserveerd bij een broodje pulled porc, een heerlijke combinatie.

Tafel lekker !!

 

PrintenRijstsalade, een lekkere, frisse begeleider

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.