• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Risotto met poon; Zo simpel is een visje van de markt

door Redactie
in Recepten, Rijstgerechten, Visgerechten
Risotto met poon; Zo simpel is een visje van de markt
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Risotto met poon; Zo simpel is een visje van de markt – Een middagje zonovergoten shoppen op de Utrechtse streekmarkt leverde het volgende resultaat. Drommen mensen, een heerlijke geur en daar wil je natuurlijk even kijken. Wow, daar staan ze gewoon verse poon te roken. Rode poon is vers al heel lekker, maar hier worden ze door tijsenvis gewoon zo uit de rookton gehaald. Vers gerookt waar je bij staat. Die geur is ongelooflijk, dat kunnen we je hier helaas niet vertellen, de uitstraling van de kraam is eenvoudig, maar echt ambachtelijk. Dat is wat van ons echt ambacht mag heten.

De rookton van tijsenvis draait zo’n beetje overuren. Want het is echt razend druk bij deze kraam. Wat zouden al die mensen maken van de gerookte poon? We luisteren eens om ons heen, en horen dat de meeste poon zo uit de rookton weggesnoept wordt op een broodje. We besluiten om ook vers gerookte poon aan te schaffen en maar eens te kijken wat we er mee kunnen. Nu heb ik het probleem dat ik thuis echt niet met vis aan hoef te komen, dus ik moet het in m’n uppie doen. Maar, juist zo’n vers visje leent zich daar prima voor. De huisgenoten ten spijt, ik ga aan de slag met poon.

Thuis ga ik eerst eens even lekker achterover  op de bank. Bordje op schoot en heerlijk genieten van de rijke smaak van deze vers gerookte poon. Biertje ernaast en echt, dit zou je vaker moeten doen. Die zak chips kan in de kast, of in de winkel blijven, want gewoon een poontje peuzelen is echt reuze gezond. Poon bevat namelijk bijzonder veel gezonde vetten.

Dan toch maar aan de slag. Ik wil het even ontdekken dus hou het simpel. Het resulteert in een heerlijk volle risotto met gerookte poon en doperwten. Simpel, lekker, vers en terwijl de piepers opstaan voor de huisgenoten draai ik een verse risotto in elkaar.

Risotto met poon

hoofdgerecht voor 2 personen

  • 175 gram risotto rijst (arborio is een aanrader)
  • 3 gerookte rode ponen
  • ‘4 dl.  groentenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • scheutje witte wijn
  • flinke hand doperwten (diepvries)

Maak de rode ponen schoon. Verwijder huid en graat. Verdeel het visvlees grof in stukken.

Verhit de olie in een braadpannetje. Voeg de risottorijst toe, bak de rijstkorrels even glazig in de olie. Blus af met een flinke scheut witte wijn. Voeg al roerend de bouillon in delen toe. Steeds een soeplepel bouillon tot deze volledig is opgenomen. Kook de risotto in krap 20 minuten gaar. Voeg de laatste vijf minuten de doperwten toe zodat deze even goed meewarmen. Haal de pan van het vuur en schep de rode poon door de risotto.

Eet smakelijk

 

Tags: risottoVis - Poon

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met asperges en zalm
Rijstgerechten

Risotto met asperges en zalm

Visschotel van rode poon met postelein
Visgerechten

Visschotel van rode poon met postelein

Risotto bitterballen arancini
Hapjes

Risotto bitterballen ( Arancini )

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Bloemkoolrisotto en Saltimbocca
Vleesgerechten

Saltimbocca en bloemkoolrisotto; Een bordje uit de Italiaanse keuken

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen