Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rode kool, basisrecept

5 10.469

Zelfs het basisrecept is voor velen een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. Of eigenlijk wel? Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken.

  • 500 gram rode kool, fijngesneden
  • 3 goudrenetten
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
  • peper en zout
  • allesbinder
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1/4 liter water

Breng de rode kool in het water aan de kook. Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe. Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes. Bestrooi de blokjes met kaneel. Doe de appels bij de rode kool. Voeg gelijk de bruine suiker toe. Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen. Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de lauriersblaadjes. Indien nodig kun je de rode kool nog binden.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
  1. pepijn welvaadt zegt

    ziet er lekker uit

    1. Lekker Tafelen zegt

      En nu maar hopen dat het ook lekker is Pepijn

  2. trofely zegt

    hij was ontzettend lekker, deze ga ik vaker maken

  3. mayo zegt

    Het lijkt me heerlijk,morgen,proberen

    1. Lekker Tafelen zegt

      Laat weten of het ook heerlijk was Mayo 😉

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer