• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Het perfecte roerei maken

door Connie Derks
in Recepten
0
0
Het perfecte roerei maken

Het perfecte roerei maken – Niets is lekkerder dan in het weekeind lekker uitgebreid ontbijten. Voor veel mensen hoort hier een eitje bij, gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes! Een perfect roerei is lekker smeuïg en zacht. In dit artikel lees je hoe je het perfecte roerei maakt!

Tips en tricks

Het beste kun je roerei maken in een klein steelpannetje, niet in een koekenpan. Heb je geen steelpannetje in huis? Gebruik dan een koekenpan met een goede antiaanbaklaag.
Voor het roeren in de pan gebruik je een garde, of voor een grovere structuur een (rubberen) spatel. Gebruik in ieder geval geen vork.
Boter kun je het beste toevoegen aan het eimengsel, de boter klop je dan mee los. Het geeft niets als je klontjes boter overhoudt in het mengsel, deze smelten vanzelf in de pan. Dit zorgt ervoor dat de eieren mooi van kleur blijven. Verhit je wel eerst de boter in de pan, dan wordt deze al snel bruin en dan wordt het roerei ook bruin.
De laatste tip: Heb geduld. Roerei is wel een snel te bereiden gerecht, maar neem er toch de tijd voor. Zet de pan op middelhoog vuur en haal de pan af en toe van het vuur zodra de bodem van de pan dreigt aan te branden, blijf steeds goed doorroeren.

Lekkere combinaties

De bekendste combinatie is misschien wel roerei met gerookte zalm en verse bieslook. Zo eet ik mijn roerei ook het liefst, voor 1 persoon voeg je 50 gram gerookte zalm toe en een handje fijngehakte verse bieslook.

Ook lekker is om tomaat en feta toe te voegen. Ontpit de tomaten wel voordat je ze toevoegt, anders wordt het te vochtig. Gebruik 1 kleine tomaat per persoon en zo’n 50 gram feta.

Kun je wel een stevig en hartig ontbijt gebruiken? Eet je roerei met bacon. Grill twee plakjes bacon per persoon tot ze krokant zijn.

Ook erg lekker is de combinatie met gebakken kastanjechampignons. Of wat denk je van gerookte paling of voeg blauwe schimmelkaas toe.

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.

Het perfecte roerei maken

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 6 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eieren
  • 1 dl kookroom of slagroom
  • 50 gram roomboter
  • zout
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Het perfecte roerei maken doe je zo:

Breek de eieren in een kom en voeg de room en boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Klop het mengsel vervolgens los met een garde.

Zet een steelpannetje op laag vuur en schenk het eimengsel in de droge pan. Vanaf het begin roer je zachtjes met de garde over het bodem. Als de massa gaat stollen haal je de pan even van het vuur, blijf goed roeren. Zo voorkom je dat er droge korstjes ontstaan. Zet de pan terug op het vuur en blijf langzaam roeren. Zodra het roerei mooi dik geworden is, haal je de pan van het vuur, het moet de structuur van een zachte en smeuïge pap hebben. Dien het perfecte roerei meteen op.

Tafel lekker !!

DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

pruimenjam
Recepten

Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt
Recepten

Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt

Gekookte eieren met gerookte zalm
Recepten

Gekookte eieren met gerookte zalm

Tomaten op brood
Specials

Tomaten op brood

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
Specials

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Perzik abrikoos smoothie
Drankjes

Perzik abrikoos smoothie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Trek in een stevige en echt lekkere lunch? Bak eens een pan vol bloedworst met appel, vooral op koude dagen een echte aanrader.

Check het recept of lees de info
Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

limburgs zoervleisj

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen