Roerei met courgette (Kolokithakia me Avga). Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigszins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij. Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na.
Dit gerecht was een onderdeel van de meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren.
Roerei met courgette voor 4 personen:
- 600 gram courgettes
- 4 eieren
- peper, zout en oregano
- olijfolie
Was de courgette en snijd een klein stukje van de voor- en achterkant af. Snijd hem doormidden en snijd dunne plakjes. Klop de eieren. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de courgetteplakje 5 minuten. Voeg het geklopte ei toe en bak het geheel totdat het ei goed gestold is, goed blijven roeren.
Roerei met courgette serveren:
Als onderdeel van een meze maaltijd of als bijgerecht bij een hoofdgerecht.
Lunchrecepten
Thuis lunchen met onze zelfgemaakte lunchrecepten is altijd feest. Hier vind je ideeën en recepten voor een echt lekkere en gezellige lunch!