Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Roerei met courgette (Kolokithakia me Avga)

0 1.096

Roerei met courgette (Kolokithakia me Avga). Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigszins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij. Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na.

Dit gerecht was een onderdeel van de meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren.

Roerei met courgette voor 4 personen:

Roerei met courgette

  • 600 gram courgettes
  • 4 eieren
  • peper, zout en oregano
  • olijfolie

Was de courgette en snijd een klein stukje van de voor- en achterkant af. Snijd hem doormidden en snijd dunne plakjes. Klop de eieren. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de courgetteplakje 5 minuten. Voeg het geklopte ei toe en bak het geheel totdat het ei goed gestold is, goed blijven roeren.

Roerei met courgette serveren:

Als onderdeel van een meze maaltijd of als bijgerecht bij een hoofdgerecht.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer