Roerei met kaas – zet makkelijk en snel iets lekkers op tafel met de ingrediënten die vaak al in huis zijn.
Roerei met kaas, een eitje met iets extra’s
Een eitje bij het ontbijt is bij de meeste mensen voor de zondagmorgen, vaak is dit een gekookt ei, maar met een heel klein beetje extra moeite maak je er een heerlijk roerei met kaas van. Moeilijk is het niet en meer tijd heb je er ook niet voor nodig om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten.
Roerei eenvoudig en lekker
Een roerei is in feite een geklopt ei met een beetje room. Maar als je geen room in huis hebt, kun je het makkelijk vervangen door melk of zelfs water. Gebruik wel altijd extra vocht om een lekker zacht en smeuïg roerei te maken.
Bak een roerei nooit door en door gaar, het hoort nog een beetje te blinken
Welke kaas neem jij?
Een roerei met kaas is lekker met bijna alle soorten kaas. Dat kan Goudse kaas zijn maar net zo goed mozzarella, brie of een blauwschimmelkaas. Roerei is dan ook ideaal om restjes kaas in op te maken. Heb je nog een klein stukje liggen, maar vind je het net te droog en te veel korst hebben om op een boterham te doen of heb je nog een restje liggen van die borrelplank van gisteren? Het kan allemaal gebruikt worden voor roerei met kaas. Gebruik bij kaas met een sterke smaak wel iets minder dan bij kaas met een zachte smaak.
Met een beetje groen
Een roerei met kaas is nog lekkerder met een beetje groen. Dat groene blaadje of ringetje ui ziet er leuk uit, maar het heeft ook een functie. Door iets fris toe te voegen komen de smaken meer in balans en wordt het geheel minder machtig. Dit groen kan peterselie zijn, maar ook bieslook, lente-ui, dille of zelfs een beetje groen van prei.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Kaas
Kaas recepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!
Roerei met kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 2 eetlepels slagroom
- 50 - 100 gram kaas naar keuze
- 1 lente-ui
- 2 grote of 4 kleine sneden brood
- 25 gram roomboter
- 1 eetlepel olie
- zout/peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je roerei met kaas:
Snijd de kaas in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Besmeer het brood met de boter. Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout naar smaak.
Verwarm een pan met antiaanbaklaag en bak hierin het brood goudbruin en knapperig. Leg het brood op 2 borden.
Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en verhit de olie. Giet er het eimengsel in en zet het vuur halfhoog. Veeg steeds met een spatel over de bodem zodat er vlokken ontstaan. Voeg wanneer het ei begint te stollen de kaas toe. Roer even door, voeg er ook de lente-ui aan toe. Zet het vuur uit als de vlokken dof beginnen te worden. Het ei moet nog een beetje blijven blinken. Verdeel het roerei met kaas over de sneden brood en serveer direct.
Tafel lekker !!