• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Roerei met tomaat

door Connie Derks
in Recepten
0
0
roerei met tomaat

Roerei met tomaat – een eenvoudig maar erg lekker gerecht van ei en tomaat.

Roerei de basis

Een roerei is op zich al erg lekker, maar als je er andere ingrediënten zoals groente, kruiden, vlees of vis aan toevoegt, wordt het een gerecht op zich. Wil je graag tips voor het perfecte roerei lees dan het artikel over het perfecte roerei maken. Met dit basisrecept kun je lekker variëren en er vullingen naar wens aan toevoegen.

Echt lekker roerei met tomaat

Mijn moeder maakte vroeger vaak roerei met tomaat, maar ik griezelde ervan. Het was in mijn beleving een natte smurrie met vlokjes ei. Ze kon best goed koken en ik weet niet precies hoe ze het maakte, maar het gerecht van toen lijkt in niets op dit recept van roerei met tomaat. En het gekke is dat de ingrediënten bijna hetzelfde zijn, de bereiding is alleen anders. Zo zie je dat het echt niet aan de ingrediënten hoeft te liggen of een recept goed lukt, want ze had scharreleitjes van eigen kippen en tomaten uit eigen tuin.

Wist je dat warme tomaten gezonder zijn dan koude?

Dit komt doordat er door het verwarmen meer lycopeen vrijkomt, dit is een antioxidant die je beschermt tegen ziektes.

Zachte ui en tomaat met een bite

In het roerei met tomaat willen we ook echt tomaat zien en proeven. Tomaat valt snel uit elkaar tot een saus als deze verwarmd wordt. Omdat we stukjes tomaat en geen tomatensaus willen halen we de pitjes eruit. Ook bakken we eerst de uien zachtjes tot ze gaar zijn en voegen dan pas de stukjes tomaat toe die we kort mee verwarmen. Het roerei maak je apart en je voegt deze twee op het laatst samen om nog kort door te warmen. Het klinkt als een hele klus, maar het is echt supereenvoudig om een heerlijk roerei met tomaat en ui te maken voor je ontbijt of lunch.

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Roerei met tomaat

Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 1-2 tomaten
  • 1 ui
  • 100 ml kookroom
  • zout/peper
  • 75 gram boter
  • peterselie of bieslook (optioneel)
  • 50 gram jonge kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je roerei met tomaat:

Klop de eieren los met de kookroom en een beetje peper en zout naar smaak. Snijd de tomaat in kwarten en snijd het natte gedeelte met de pitjes eruit. Snijd de tomaat nu in grove blokjes. Snijd de ui ook in grove stukjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit 25 gram boter maar laat niet verkleuren, smoor hierin de uien tot ze mooi glazig en gaar zijn. Voeg er de in stukjes gesneden tomaat aan toe en warm even door tot de tomaten goed warm zij. Bestrooi licht met peper en zout. Haal het tomatenmengsel uit de pan en veeg de pan even schoon met een stuk keukenpapier. Verwarm de rest van de boter tot die bijna helemaal gesmolten is. Voeg het los geklopte ei toe en laat dit op een zacht vuur licht stollen. Als je ziet dat het begint te stollen aan de zijkanten roer je alles kort los tot grove kruimels. Herhaal dit tot het eimengsel nog net niet helemaal gestold is. Voeg er nu het tomatenmengsel en de blokjes kaas aan toe en warm alles even kort door. Bestrooi het roerei met tomaat met een beetje groene kruiden en serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

Oesterzwammen
Specials

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen