Romig dessert met frambozen en rabarber – Zomerfruit nodigt uit tot de lekkerste desserts. Misschien ben jij wel de gelukkige bezitter van een frambozenstruik in je eigen tuin. Je kunt ze dan lekker zelf plukken, snoepen terwijl je plukt, en hopelijk houd je dan een schaaltje vers fruit van je eigen frambozenstruik over voor dit romige dessert met frambozen en rabarber.
Wat te doen met al die frambozen? Enkele tips
Frambozen in de yoghurt ‘s morgens is echt geen straf, maar soms wil je ook wel eens aardbeien of bosbessen in de yoghurt. De frambozen in de vriezer doen is een optie natuurlijk maar vers zijn ze toch het allerlekkerst. Maak dan van die verse frambozen dit heerlijke dessert.
Meestal hebben we het over een toetje, maar dit is zo luxe dat het de naam dessert verdient.
Smaken en texturen
Zeg nou zelf, een dessert met frambozen had je misschien wel bedacht, maar een dessert met rabarber ligt toch iets minder voor de hand. En toch heb je hier een prachtige smaakcombinatie. Het fruitige gedeelte van dit romig dessert met frambozen en rabarber bestaat uit een compote van rabarber en framboos. Voor het romige gedeelte neem je roomkaas en Griekse yoghurt en voor de crunch gebruik je amaretti koekjes. Zo heb je iets zuurs, iets romigs en zachts en ook een krokantje. Pure verwennerij dus.
Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten
Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?
Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips
Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.
Romig dessert met frambozen en rabarber
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram rabarber in stukken
- 250 gram frambozen
- 2-4 eetlepels suiker naar smaak
- 175 gram roomkaas
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 100 gram amaretti koekjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een romig dessert met frambozen en rabarber:
Was en snij de rabarber in grove stukken. Kook deze in een paar eetlepels water en 2 eetlepels suiker tot deze beetgaar is. Voeg de frambozen toe, maar houdt er een paar achter voor de decoratie. Roer even door en proef of er nog suiker bij moet. Laat afkoelen. Klop de roomkaas luchtig met de vanillesuiker en roer er de Griekse yoghurt doorheen. Doe een schep yoghurtmengsel in een glas. Verkruimel hierover twee derde van de amaretti koekjes. Doe daarop een royale portie compote en daarop weer wat yoghurtmengsel. Werk je romig dessert met frambozen en rabarber af met een paar verse framboosjes en wat amarettikoekjes. Steek er eventueel een takje munt bij.
Tafel lekker !!
heerlijk dessertje!