Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Romige Courgettesoep uit eigen tuin

1 586

In mijn tuin barst het momenteel van de courgettes.
Het spreekwoord “het groeit als kool” zouden ze voor mijn part kunnen veranderen in “het groeit als courgette”.

Romige courgettesoep – Courgettesoep staat bij ons al jarenlang elke zomer op het menu en ik heb al vele varianten klaargemaakt.
Toch miste ik vaak nog iets, de finishing touch om het zo maar te zeggen.
En dat heb ik nu eindelijk gevonden: Door een eetlepel geraspte mierikswortel toe te voegen krijgt de soep net dat beetje extra pit wat hij nodig heeft.

Het romige in deze soep komt niet van toegevoegde (kook)room of iets dergelijks maar het komt van de vers geraspte kaas.
Door zelf verse belegen of jongbelegen kaas te raspen krijg je een veel romiger resultaat. Door gebruik te maken van groentebouillon is deze soep vegetarisch maar je zou eventueel ook kippenbouillon kunnen nemen.

Dit heb je nodig voor romige courgettesoep

  •  1 kg. courgettes
  •  1 liter groentebouillon
  •  4 eieren
  •  100 gram geraspte kaas
  •  1 bolletje knoflook (of 4 tenen)
  •  1 el. fijngehakte basilicum
  •  1 el. geraspte mierikswortel.
  •  olijfolie
  •  peper en zout

Bereidingswijze:

Verhit olijfolie in een pan en fruit de fijn gehakte knoflook. dan de in stukjes gesneden courgette erbij. Laat dit fruiten totdat de courgette glazig is en giet de helft van de bouillon erbij. Laat het geheel in 20 min. zachtjes gaar koken. Pureer het geheel met een staafmixer.
Klop de eieren los en voeg hieraan de geraspte kaas, de basilicum en de mierikswortel toe.
Voeg het eiermengsel, van het vuur af, al kloppend toe aan de soep.
Doe de overgebleven bouillon erbij en laat de soep nog even goed doorwarmen.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

TIP: Deze soep is ook ideaal om op warme dagen koud te eten.

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Urgjes2 zegt

    Ik maak deze soep ook al of niet vegetarisch, maar om hem romig te krijgen gebruik ik crème fraîche en om hem pittig te krijgen een schepje kerrie. Mooi voor de kleur en heerlijk van smaak.eieren laat ik weg, maar ui en knoflook is voor mij wel een must! 😉
    Kortom: veel is mogelijk met een courgette

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer