Recepten om zelf te makenRomige knoflooksoep met Rock Chives cress

Romige knoflooksoep met Rock Chives cress

Romige knoflooksoep met Rock Chives cress – Deze heerlijke, romige knoflooksoep zou je door dat ene ingrediënt wat af kunnen schrikken, we willen natuurlijk niet dagen later nog ruiken wat voor een heerlijks we gegeten hebben.

Om dat een beetje tegen te gaan roosteren we de knoflook voor we hem gebruiken, zo verandert de sterke enigszins pikante smaak van de knoflook in een zachte, subtiele ietwat zoete knoflooksmaak en je hebt op deze manier veel minder last van de sterke geur naderhand.

Romige knoflooksoep met Rock Chives cress

Neem om de knoflook te roosteren een bol knoflook en snijd deze overlangs doormidden. Leg hem op een stukje aluminiumfolie en bestrooi hem lichtjes met zout en peper en een klein beetje olijfolie. Maak het pakketje dicht en plaats hem voor een minuut of 40 in een op 190 graden voorverwarmde oven. Neem na deze tijd het pakketje uit de oven, vouw hem open en laat hem afkoelen. Je knoflook is nu een smeerbare pasta geworden en kan zo gebruikt worden in deze soep.

  • 1 bol knoflook
  • 3 à 4 aardappels
  • 40 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 ui
  • 225 ml melk
  • 45 ml slagroom
  • 750 ml kippenbouillon
  • wat snippers Parmezaanse kaas
  • 1 bakje Rock Chives cress

Rooster de knoflook zoals hierboven beschreven, schil en kook de aardappels tot ze zacht zijn en snijd de ui fijn.

knoflooksoep (24)

knoflooksoep (20)

Verhit in een pan de boter en bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de bloem toe en roer flink door zodat de bloem even de gelegenheid krijgt om te garen pas wel op dat de bloem niet bruin wordt. Voeg vervolgens beetje bij beetje de kippenbouillion, de melk en de slagroom toe en blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

Breng het geheel weer aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu de knoflook en de aardappels toe en mix met een staafmixer tot een gladde soep.

Schep de soep in een kom en leg hier bovenop wat Parmezaanse kaas snippers en wat takjes Rock Chives cress, een cress met een knoflooksmaak.

Tafel lekker !!

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
cressknoflookReceptsoepvoorgerecht


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Romige knoflooksoep met Rock Chives cress

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*