Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers

0 796

Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers. O la la dit was verrassend lekker en helemaal met dit warme weer. Ik had nog zalmsnippers over en die moesten op. Wat doe je er dan mee? Gewoon dit lekkere hapje maken! De combinatie qua smaak is geweldig en dit hapje is gezond. Dat ik daar nooit eerder op ben gekomen. Eet als koude maaltijdsalade of als lunch met vers brood. Nog wel een tip: koop niet die gerookte zalmfilet in pakken uit de super, die zitten vol water en hebben amper smaak. Haal vers gerookte zalmsnippers bij de visboer. Iets duurder, maar eerlijk en ze hebben veel meer smaak! Dit frisse hapje is voldoende voor 2 personen.

  • 200 gr vers gerookte zalmsnippers (visspecialist)
  • 1 grote komkommer
  • ½ sjalot
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 el vers gehakte dille (uit de tuin)
  • Én 2 takjes dille (ter garnering)
  • 1 el witte wijn azijn
  • Óf 1 el vers geperst limoensap
  • 1-2 t suiker (naar smaak)

Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Snipper de halve sjalot heel fijn . Meng Griekse yoghurt (als je dat niet hebt dan 125 ml crème fraîche met 1 el halvanaise), geraspte dille, wijn azijn of limoensap en gesnipperde sjalot door elkaar. Proef en breng op smaak met een beetje suiker. Roer er de plakjes komkommer door, verdeel over 2 borden en leg er op elk bord 100 gr gerookte zalmsnippers op. Garneer met een gewassen takje dille. Serveer er eventueel een partje limoen bij en serveer koel. Lekker met vers knapperig zuurdesembrood.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer