• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Roomboter kerstkransjes, zelf gebakken

door Redactie
in Koekjes, Recepten
0
6

Koekjes voor dit moment. Een feest om te maken. Jouw eigen kerstkransjes verdienen een ereplekje op de tafel. Want geen bakker levert jouw de kwaliteit en originaliteit die jij uit je eigen keuken haalt. Koop een mooie schaal en een rolletje kerstlint en maak er een serieus kerstdecor van.


  • 250 gram bloem
  • 100 gram (gewone)suiker
  • 175 gram boter
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bloem, de suiker en het bakpoeder in een kom en meng alles door elkaar. Meng de boter door de bloem en maak er een mooi glad deeg van. Strooi een beetje bloem op tafel en leg het deeg erop. Strooi ook wat bloem op het deeg, de bloem zorgt er namelijk voor dat het deeg niet vast blijft plakken aan de tafel of de deegroller. Rol het deeg uit tot een grote lap. Steek met de uitsteekvormpjes de koekjes uit en leg ze op de met boter ingevette bakplaat. Maak nu met een appelboor oid een gaatje in het midden van het koekje..dan krijg je een kransje.. Klop het ei en smeer dit over de koekjes. Strooi er daarna wat suiker overheen. Doe de koekjes in de oven en bak ze in 25 minuten. Dan zijn ze mooi goudbruin.
Haal ze na 25 minuten uit de oven, af laten koelen en ze zijn klaar!

Variëren met kerstkransjes.

Kerstkransjes zijn leuke en lekkere sfeerbrengers in huis. Je kunt ze natuurlijk op een schaaltje presenteren, maar ook in de kerstboom zijn ze een decoratieve versnapering.

Van koek: Vermeng 200 gram bloem, 150 gram boter, 100 gram basterdsuiker en 1 eidooier en kneed het tot een soepel deeg. Verpak het in plastic folie en laat het opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1/3 cm. dik. Steek er kransjes uit met een steekvorm of rondjes met een glas en steek dan het midden van de rondjes weg met een kleiner glas of vingerhoedje. Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bestrooi ze met suiker en/of amandelschaafsel en bak ze ca. 20 minuten op 180 graden.

Van schuim: Klop 1 dl. eiwit stijf in een kom. Voeg 150 gram gezeefde basterdsuiker en een zakje vanillesuiker toe en klop opnieuw stijf. Schep nog 150 gram gezeefde basterdsuiker voorzichtig met een lepel erdoor. Doe het eiwit in een spuitzak met een gekartelde spuitmond van ca. 7 mm. en spuit ringen van 5 cm. op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat ca. 2 uur in een oven van 130 graden tot de kransjes los laten van het papier.

Van chocolade: Breek 200 gram pure chocolade in stukjes in een kom en laat die op een pan met heet water smelten. Klop er 20 gram boter door en roer het mooi glad. Doe de chocolade in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit ringen op een met bakpapier beklede bakplaat of dienblad. Strooi er gelijkmatig wat suiker over en laat de kransjes stevig worden in de koelkast of op een koele plek.

DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Eenvoudige kip curry met sperziebonen
Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

kruidige pruimen plaatkoek bakken
Gebak

Kruidige pruimen plaatkoek met 5 spices

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

Reacties 6

  1. Sofie Loos says:
    6 jaar geleden

    ik moet er teveel maken om met 2 vormen te werken. bij glazen mis je trouwens ook het gekartelde effect.

    Beantwoorden
  2. Sofie Loos says:
    6 jaar geleden

    weet er iemand waar je in een bakstenen winkel (niet online) een uitsteker voor kerstkransjes kan kopen?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      In welke plaats woon je Sofie?

      Beantwoorden
      • Sofie Loos says:
        6 jaar geleden

        In Antwerpen, maar een winkel in Breda of Hulst is geen probleem. Had het online gevonden maar men vraagt 8 euro verzendingskosten. Dat is wat veel voor een uitstekertje vind ik.

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          6 jaar geleden

          Kijk eens bij Dille&Kamille daar hebben ze ze vast. Naar mijn idee levert iedere kookwinkel ze en al helemaal als je even besteld.

          Beantwoorden
    • connie says:
      6 jaar geleden

      Je kan hier ook 2 ronde stekertjes of glazen voor nemen, een grote en een kleinere voor de kern eruit te steken.
      Maar winkels met huishoudelijke artikelen verkopen vaak ook koekjes uitstekers.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen