• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Roomboter kerstkransjes, zelf gebakken

door Redactie
in Koekjes, Recepten
0
6

Koekjes voor dit moment. Een feest om te maken. Jouw eigen kerstkransjes verdienen een ereplekje op de tafel. Want geen bakker levert jouw de kwaliteit en originaliteit die jij uit je eigen keuken haalt. Koop een mooie schaal en een rolletje kerstlint en maak er een serieus kerstdecor van.


  • 250 gram bloem
  • 100 gram (gewone)suiker
  • 175 gram boter
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bloem, de suiker en het bakpoeder in een kom en meng alles door elkaar. Meng de boter door de bloem en maak er een mooi glad deeg van. Strooi een beetje bloem op tafel en leg het deeg erop. Strooi ook wat bloem op het deeg, de bloem zorgt er namelijk voor dat het deeg niet vast blijft plakken aan de tafel of de deegroller. Rol het deeg uit tot een grote lap. Steek met de uitsteekvormpjes de koekjes uit en leg ze op de met boter ingevette bakplaat. Maak nu met een appelboor oid een gaatje in het midden van het koekje..dan krijg je een kransje.. Klop het ei en smeer dit over de koekjes. Strooi er daarna wat suiker overheen. Doe de koekjes in de oven en bak ze in 25 minuten. Dan zijn ze mooi goudbruin.
Haal ze na 25 minuten uit de oven, af laten koelen en ze zijn klaar!

Variëren met kerstkransjes.

Kerstkransjes zijn leuke en lekkere sfeerbrengers in huis. Je kunt ze natuurlijk op een schaaltje presenteren, maar ook in de kerstboom zijn ze een decoratieve versnapering.

Van koek: Vermeng 200 gram bloem, 150 gram boter, 100 gram basterdsuiker en 1 eidooier en kneed het tot een soepel deeg. Verpak het in plastic folie en laat het opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1/3 cm. dik. Steek er kransjes uit met een steekvorm of rondjes met een glas en steek dan het midden van de rondjes weg met een kleiner glas of vingerhoedje. Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bestrooi ze met suiker en/of amandelschaafsel en bak ze ca. 20 minuten op 180 graden.

Van schuim: Klop 1 dl. eiwit stijf in een kom. Voeg 150 gram gezeefde basterdsuiker en een zakje vanillesuiker toe en klop opnieuw stijf. Schep nog 150 gram gezeefde basterdsuiker voorzichtig met een lepel erdoor. Doe het eiwit in een spuitzak met een gekartelde spuitmond van ca. 7 mm. en spuit ringen van 5 cm. op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat ca. 2 uur in een oven van 130 graden tot de kransjes los laten van het papier.

Van chocolade: Breek 200 gram pure chocolade in stukjes in een kom en laat die op een pan met heet water smelten. Klop er 20 gram boter door en roer het mooi glad. Doe de chocolade in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit ringen op een met bakpapier beklede bakplaat of dienblad. Strooi er gelijkmatig wat suiker over en laat de kransjes stevig worden in de koelkast of op een koele plek.

DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook
Recepten

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Reacties 6

  1. Sofie Loos says:
    6 jaar geleden

    ik moet er teveel maken om met 2 vormen te werken. bij glazen mis je trouwens ook het gekartelde effect.

    Beantwoorden
  2. Sofie Loos says:
    6 jaar geleden

    weet er iemand waar je in een bakstenen winkel (niet online) een uitsteker voor kerstkransjes kan kopen?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      In welke plaats woon je Sofie?

      Beantwoorden
      • Sofie Loos says:
        6 jaar geleden

        In Antwerpen, maar een winkel in Breda of Hulst is geen probleem. Had het online gevonden maar men vraagt 8 euro verzendingskosten. Dat is wat veel voor een uitstekertje vind ik.

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          6 jaar geleden

          Kijk eens bij Dille&Kamille daar hebben ze ze vast. Naar mijn idee levert iedere kookwinkel ze en al helemaal als je even besteld.

          Beantwoorden
    • connie says:
      6 jaar geleden

      Je kan hier ook 2 ronde stekertjes of glazen voor nemen, een grote en een kleinere voor de kern eruit te steken.
      Maar winkels met huishoudelijke artikelen verkopen vaak ook koekjes uitstekers.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen