- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Rundvlees uit de Tajine

Natuurlijk kun je dit gerecht ook in je normale stoof (braad)pan maken maar als je de beschikking hebt over tajine is dat helemaal in stijl en de presentatie oogt veel aangenamer.

Week de pruimen circa 1 uur in heet water. Bak de sucadelappen in de boter in een tajine of braadpan rondom bruin. Bak de ui 4-5 min. mee. Meng de saffraan met het gemberpoeder, het geelwortelpoeder, zout en peper en eventueel de ras-el-hanout en strooi de helft van dit mengsel over het vlees. Schenk er de vleesbouillon over, sluit de tajine en laat het gerecht circa 1 uur stoven. Voeg dan de uitgelekte pruimen, de amandelen, de rozijnen, de honing, het kaneelstokje en de rest van het kruidenmengsel toe, sluit de tajine weer en laat het gerecht nog 1 ½-2 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg eventueel wat extra water toe als er te veel vocht verdampt. Breng op smaak met zout en peper.