Wraps zijn van deze tijd. Lekker met allerlei vullingen. Kies hierbij vooral voor vers en durf te kruiden. Maar, ook een beetje fruit in een frisse salsa zal je wrap een heel persoonlijk en tropisch tintje meegeven. Lekker voor een zomerse dag.
- 2 bieflappen ca. 500 gram
- 100 ml. ketjap
- 6 wraptortilla’s
- 1/4 krop ijsbergsla, in reepjes
- 1/2 ananas, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 2 tenen knoflook
- wat vers gehakte koriander
- 2 gesnipperde uien
- 1 rode peper, in ringetjes
- 1/2 citroen
- 1 eetlepel ketjap
Snijd de bieflappen in reepjes. Doe de reepjes in een schaaltje en giet er de ketjap over. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Doe de ananasblokjes en de komkommerblokjes in een schaal. Pers de teentjes knoflook erboven uit en schep er de ui, peper en koriander door. Meng de ketjap erdoor en pers het halve citroentje erboven uit. Nogmaals goed mengen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verpak de wraptortilla’s in aluminiumfolie en laat ze in 10 minuten warm worden.
Verhit een scheutje olie in een wok. Bak hierin de vleesreepjes in ca. 8 minuten gaar. Verdeel wat ijsbergsla over de wraps, schep er de vleesreepjes op en verdeel er wat salsa over. Rol de wraps op en serveer direct.